úterý 12. srpna 2014

Skoro pravý AutoCAD 2015 za 5$, nyní mimořádně za 4.75$

V posledních týdnech zaznamenáváme na naší zákaznické lince zvýšenou intenzitu dotazů na evidentně falešné CAD produkty Autodesku. Od zoufalých snah uživatelů o naši pomoc při aktivaci licence zakoupené napodobeniny produktu, až po rozumnější ověřovací dotazy, za můžeme doporučit koupi produktu na eShopu XY nebo zda bude v Česku nebo na Slovensku fungovat verze "určená pro Čínu" nebo "pro Nigérii". Nejde přitom jen o zahraniční, většinou asijské nabídky, ale i o české prodejce.

Posuďte sami důvěryhodnost jednoho z posuzovaných produktů (čínský eShop):

"Autodesk AutoCAD 2015 English for Windows Full Version Color Packaging, free shipping" - standard price 5 USD, discount price 4.75 USD

No řekněte sami, nekupte to... Důvěru v nabídku má zvýšit publikování pozitivních až nadšených reakcí "předchozích kupujících" a prohlášení o "money back guarantee". Nepříjemnější překvapení je (i když doopravdy asi ani nikdo překvapen není), že při následném pokusu o údajně garantované vrácení peněz za falešný výrobek daný eShop náhle přestává komunikovat.

Zakoupit lze takto například i ručně potištěné DVD s "žánrovými motivy" Autodesk Inventoru (další z případů) - na DVD najdete instalaci staré verze Inventoru, ovšem bez pravého sériového čísla nejde tuto instalaci zaktivovat (zprovoznit). Obvyklým trikem je také nabízení různých "OEM" verzí produktů Autodesku. Tzv. OEM verze sice existují, ale samy o sobě nefungují a jsou určeny pouze pro vývojáře, jako základ jejich profesních aplikací, se speciální licencí.

Jsou i výtečníci, kteří se inspirovali elektronickou distribucí licencí novějších verzí produktů Autodesku (ELD) a na svých e-shopech prodávají již pouze "zaručeně pravá" sériová čísla. Je asi zbytečné vysvětlovat, že tato sériová čísla nejsou svázána s platnou licencí a daný produkt tak nelze aktivovat a používat. To, že máte fakturu s takovýmto sériovým číslem, od českého e-shopového prodejce (s nedohledatelným sídlem), nebo z druhé ruky přeprodané na bazaru Aukro, vám k pravému a fungujícímu produktu nijak nepomůže. Unikátní aktivační klíč k legálním instalacím pro konkrétní stroj vydává (po ověření) ke svým produktům přímo Autodesk.

Je s podivem, že na evidentní podvrhy CAD programů za nesmyslné ceny naletí někdy i renomované firmy. Zatímco novou firemní Octavii nabízenou noname prodejcem za 50 tis. Kč nebo poslední iPhone za 5 tis. by si takto asi nikdo nekoupil, nový trvalý AutoCAD LT 2015 za 15 tisíc od stejného prodejce připadá řadě lidí jako prima nabídka.

Prakticky všichni producenti software mají síť autorizovaných prodejců. Jedině tito prodejci mohou prodávat legální a ověřené licence. Licenci Autodesk produktů nikdy netvoří pouze sériové číslo nebo nějaký kouzelný klíč. Prodejci se sice zpravidla ve svých prodejních cenách liší (většinou podle úrovně poskytované technické podpory), tyto odlišnosti ale bývají v řádu jednotek procent, nikoliv desítek procent. Chcete-li ušetřit peníze, nervy s instalací, odvirování vašeho PC a vyhnout se opletačkám s úřadem resp. právním potížím, nenaleťte na až příliš lákavě znějící nabídky software.


(C) J.Foglar, Rychlé šípy

PS: jeden (legální) trik na extrémně levné licence Autodesku vám ale poradit můžeme - je to subscription, časový pronájem licence

Žádné komentáře:

Okomentovat