středa 13. srpna 2014

Subscription Extension 1 pro Autodesk 3ds Max 2015

Všichni uživatelé aplikace Autodesk 3ds Max 2015, včetně verze 3ds Max Design 2015 (i ze sad Autodesk Design Suite), kteří mají platné Subscription, si mohou ze Subscription centra stáhnout rozšíření funkcí této animační aplikace - tzv. Autodesk 3ds Max 2015 Extension 1. Extension 1 přináší tři hlavní nové funkce:

Podpora OpenSubdiv

Jedním z nejčastějších požadavků uživatelů 3ds Max bylo doplnění ploch OpenSubdiv. Max 2015 nyní podporuje povrchové plochy typu OpenSubdiv z opensource knihoven Pixaru využívajících technologie od Microsoft Research. Ty využívají architekturu paralelních procesů v CPU a GPU, a výsledkem je zvýšený výkon zjemněných povrchových sítí v grafických výřezech aplikace. Navíc mají uživatelé k dispozici nové nástroje pro rychlejší tvorbu komplexní geometrie.


    

Podpora Alembic

3ds Max nyní umí využít otevřený výměnný formát Alembic (Sony + Lucasfilm), tedy soubory s příponou .abc. Formát Alembic převádí komplexní animovaná data do neprocedurální, aplikačně nezávislé geometrické sady. Je navržen pro vysoce efektivní využití paměti a diskového prostoru, takže umožňuje pracovat s velmi rozsáhlými datovými sadami.


Rozšířený ShaderFX

Shader-editor ShaderFX nabízí rozšířené možnosti stínování v reálném čase a lepší spolupráci mezi aplikacemi 3ds Max, Maya a Maya LT. Shadery lze nyní lépe definovat a sdílet.


10. září 2014 pak bude uvolněna i Extension 1 pro Autodesk Maya 2015. Ta přinese do Mayi nový systém správy barev, nové volby barev pro drátové zobrazení, snazší opakování příkazů klávesovou zkratkou, přepínání viditelnosti objektů, zvýšení výkonu a podporu multi-UV tiling pro OpenSubdiv.

Více o Extension 1 viz www.cadstudio.cz/download

Žádné komentáře:

Okomentovat