pátek 26. září 2014

Aktualizovaná verze produktů Autodesk ReCap


Software firmy Autodesk pro zpracování mračen bodů - Autodesk ReCap, ReCap Pro a ReCap 360 - byl aktualizován na nové verze. Aktuální Windows verze je 1.4.0.132. Aktualizaci na nejnovější verzi získáte pomocí Application Manageru nebo stažením a instalací "trial" verze aplikace ReCap Pro 2015 (viz Trial-Download). Rozšířené funkce verze "Pro" (např. bezterčíková registrace skenovaných bodů, měřičské body) se po uplynutí zkušebního období nebo při vypršení licence Pro-verze automaticky vrátí na funkčnost standardní verze ReCapu. Standardní verze ReCapu je bezplatná. ReCap je dostupný ve 14 jazycích, včetně češtiny (lze přepínat uvnitř aplikace).

Autodesk ReCap je populární a snadno použitelný nástroj umožňující efektivně zpracovávat velmi rozsáhlá mračna bodů (miliardy bodů) z laserového skenování (LiDAR) ve všech obvyklých souborových formátech. Indexovaná mračna bodů pak lze přímo načítat v aplikacích AutoCAD, Autodesk Revit, Inventor, Navisworks či 3ds Max, nebo publikovat pomocí cloud služby ReCap 360 na internetu.

Některé nové funkce verze 1.4:
  • Reporty přesnosti založené na šachovnicových nebo kulových terčících (pro detekci problémů a informace o kvalitě dat)
  • Terčíkové zpřesnění registrace bodů (zlepšuje sesouhlasení bodů v nevýrazných prostorech, zjišťuje středové body)
  • Vracení registrace (výmaz skenů bez nutnosti re-registrace)

Úvodní obrázek skenovaného mračna bodů z ReCapu jistě pozná každý v České republice - model Staroměstského náměstí byl vytvořen firmou Turn 10 Studios pro hru Forza Motorsport 5 pro konzole Xbox One.


Více informací najdete na cadstudio.cz/recap a recap.autodesk.com.

(via Between the lines)

Žádné komentáře:

Okomentovat