středa 3. září 2014

Online správa projektů - Autodesk A360


Už v prosinci 2013 a poté v květnu 2014 jsme informovali o vývoji nové platformy pro univerzální správu projektových dat, jejich snadné sdílení a připomínkování v týmech, na jakékoliv platformě a díky mobilním zařízením i z jakéhokoliv místa. Služba Autodesk 360 (nově "Autodesk A360") byla dosud provozovaná ve formě preview verze. Její rozšířená podoba, včetně komerční verze, byla představena dnes.

Studie společnosti Gartner mapující spolupráci mezi výrobci (ID:G00238925) aktuálně hodnotí cloud nástroje jako nejrychleji rostoucí kategorii pomůcek jak pro interní spolupráci, tak pro práci s externími partnery. Studie rovněž říkají, že 50% výrobců "dělá práce s někým dalším" zatímco 41% uvádí, že “jiní využívají jejich práci”. Aplikace A360 je řešením pro tuto oblast spolupráce nad projekty. Vaši týmovou spolupráci můžete velmi rychle povýšit na novou úroveň.

Autodesk A360 propojuje, organizuje a spravuje informace o vašem týmu a projektech. Zpřístupňuje všechny typy návrhových dat z jakéhokoliv místa, na jakémkoliv zařízení. Prohlížeč 2D a 3D dat podporuje přes 100 typů projektových a návrhových formátů, včetně formátů Autodesku i konkurenčních formátů a včetně doprovodných formátů, jako jsou kancelářské dokumenty, prezentace nebo tabulky. To vše s interaktivním prohlížením v běžném web prohlížeči, bez potřeby instalace doplňkových plugin modulů. 3D modely si můžete prohlížet i na mobilu (i offline).

CAD data sestav lze zobrazovat včetně stromové struktury, můžete zobrazovat informace o vlastnostech jednotlivých komponent. Zobrazit lze rozstřel sestavy s volitelnou úrovní rozpadu. Vestavěný je fotorealistický renderer 3D dat. Můžete prohledávat a filtrovat textový obsah CAD návrhu (tzv. deep search) - snadno tak zobrazíte třeba všechna těsnění v sestavě stroje, všechny dveře v budově. Upload dat dokáže zpracovat vztahy mezi soubory, můžete tak snadno nahrát například celou složku sestavy a aplikace vytvoří vazby mezi soubory. K dokumentům lze pak přistupovat z jakéhokoliv zařízení, včetně tabletů a telefonů, a to s maximálním zabezpečením a šifrováním, podstatně bezpečněji než je posílání souborů e-mailem nebo přes FTP.

Univerzální prohlížeč prakticky jakýchkoliv 3D CAD souborů v A360 - [UKÁZKA]:
(vyžaduje WebGL - pro MSIE11, Chrome 27, Safari 8, Firefox 30 a vyšší)

Co je A360:


Službu A360 je možné využívat buď v bezplatné verzi nebo ve verzi "A360 Team" s předplatným 10$/uživatele/měsíc (prozatím jen v USA+Kanadě), pro studenty je tato aplikace zdarma - podobně jako ostatní aplikace Autodesk.


www.autodesk360.com
Mobilní verze A360 je prozatím dostupná pro iOS (pro Android se připravuje)
A360 je propojen i s modelářem Fusion 360 (viz blog InventorGuru)

Žádné komentáře:

Okomentovat