pátek 20. ledna 2017

Rozdíl mezi A360, A360 Drive, A360 Team


V nabídce cloud služeb Autodesku určených pro online publikování, sdílení, prohlížení, odměřování a připomínkování 2D a 3D CAD dokumentů v prakticky libovolném formátu najdete několik aplikací s podobnými názvy. Řada těchto názvů se navíc historicky měnila, takže nemusí být jasné, co která služba nabízí a jak se jejich funkce liší. Proto shrnujeme aktuální stav této nabídky se zastřešujícím názvem "A360".

Všechny služby jsou cloud aplikace fungující ve web prohlížeči a na mobilních zařízeních. Všechny podporují více než 50 různých souborových formátů (nejen formáty Autodesku) a všechny umožňují ukládat, sdílet, pracovat s vnitřním obsahem souborů - prohlížet CAD data, metadata, popř. verze, vzájemné vazby a další informace, nejde tedy jen o prosté cloud úložiště dokumentů.

  • A360 Drive - první verze služby A360 (známá též jako Autodesk 360 Sync), zabezpečené privátní cloud úložiště s funkcí synchronizace souborů s vaším počítačem, umožňuje sdílet soubory, individuálně využívat vaše CAD data v různých ostatních službách Autodesku a interaktivně prohlížet 2D a 3D CAD data. Struktura souborů je založena na složkách. Zdarma, primárně pro jednotlivce, prostor 25GB v rámci Subscription. Adresa služby:

    https://360.autodesk.com

  • A360 - druhá verze služby A360 (známá též jako A360 Tech Preview, A360 Team Beta, MyHub), s doplněnými funkcemi pro spolupráci, rozšířeným 3D prohlížečem, vyhledáváním uvnitř CAD souborů. Poprvé použit LMV (Large Model Viewer) pro zobrazení velkých CAD dat webovými technologiemi, s uživatelským API. Struktura je založena na projektech, v nich mohou být složky, s možností přizvání externích spolupracovníků k projektům. Neobsahuje synchronizaci s desktopem, soubory je třeba uploadovat a downloadovat ručně, ale složky A360 Drive jsou integrovány do struktury projektů. Pro malé firmy s interními týmy. V podstatě verze A360 Team omezená na 1 projekt a 5GB prostoru, zdarma. Adresa služby:

    http://autodesk360.com/ resp. https://myhub.autodesk360.com/portal/

  • A360 Team - třetí verze služby A360 (též A360 Project, BIM 360 Team, Fusion Team) je týmový a projektový nástroj pro online spolupráci. Aplikace nyní rozdělena na strojařskou a stavařskou verzi. Rozšířené možnosti administrace týmů a projektů, práva členů týmu. Diskuze, wiki, kalendář. Komerční aplikace, prostor 10GB na uživatele (sčítáno). Pro menší a střední firmy, interní i externí týmy a projektovou spolupráci. Napojitelné na Collaboration for Revit. Adresa služby:

    vaše individuální adresa, končí vždy ".autodesk360.com", viz A360 Team - https://fusionteam.autodesk.com/ a https://team.bim360.com/



Dalšími souvisejícími službami jsou A360 Viewer - samostatný cloudový prohlížeč CAD souborů, nebo AutoCAD 360 - cloudová verze AutoCADu.

Podrobnější porovnání v tabulce na www.cadstudio.cz/autodesk360 nebo mobilní aplikace

Viz též Rozdíl mezi Autodesk Drive, A360 Drive a BIM 360 Team

Žádné komentáře:

Okomentovat