úterý 16. září 2008

I MAP For Inventor 2009

Další zajímavý tip, který pro vás máme od vývojářů Autodesku je add-in do Inventoru 2009 a to tzv. IMAP. Podle mě docela skvělé udělátko pro ty, kteří se ztrácejí ve strukturování historie stromu projektu, případně ve vazbách v sestavě. Utilitka má dvě varianty zobrazení vašeho projektu.
První z nich, vám dokáže zobrazit váš strukturovaný projekt podle jednotlivých sestav, lépe využít tzv. skeletování podsestav a modelů. Hodí se to pro tvoření často použitelných celků sestav a následné kopírování pro další projekty, ale v zásadě je to jiný vizuální pohled na váš strukturovaný projekt.
Druhou a dosti zásadní funkčnost vám utilitka poskytne při zobrazení a orientaci u jednotlivých vazeb v sestavách. Okamžitě vidíte spojitosti vazeb modelu a sestav. Dá se tímto zásadně předejít zacyklení vazeb mezi součástmi a tím pádem dlouhé odezvě aktualizace sestavy, přidávání dalších vazeb a celkové práci v Inventoru, prostě tak jak to říkají uživatelé. „Nereaguje to na mé povely dlouho to počítá a já musím na kávu 6x denně“….. Výhoda je, že tyto vazby můžete do jisté míry upravovat přímo v grafickém náhledu vašeho projektu Imap. A mnoho dalších operací týkající se vazeb.
Jediné tedy co nás může zarmoutit, je to, že Utilitka je naprogramována pouze do 1. Dubna 2009 poté doufejme, vyjde ve verzi Inventoru 2010 a také, je použitelná pouze na 32-bit systémy.

Možnost stažení uživatelské příručky (English) naleznete ZDE :

http://labs.autodesk.com/files/201_300/257/file_257.pdf

Utilitku stáhnete zase ZDE :
http://labs.autodesk.com/utilities/inventor_imap/

Žádné komentáře:

Okomentovat