úterý 14. července 2009

Výhodnější EDU verze software Autodesk

EDU verze Autodesk

Poskytování zvýhodněných licencí software pro studenty a školy je často používanou politikou většiny producentů software. Vedle možných altruistických motivů je k této politice vede především výchova budoucích uživatelů a zákazníků. Student, který se naučí ovládat určitý softwarový nástroj pak tento nástroj preferuje i v další profesionální kariéře. A ač jsou v případě CADu mnohé aplikace podobné, případné přeškolení na jiný software stojí budoucího zaměstnavatele (či podnikatele) určité prostředky a čas.

Malá odbočka - obecně jsou náklady na školení či přeškolení uživatelů, popř. na převody dat potřebné při změně softwarové aplikace ve firmách často podceňovány. A přitom tyto náklady jsou v řadě případů podstatně vyšší než samotná cena softwarových licencí (o níž se vedou nejkrvavější diskuze).

Autodesk tradičně zvýhodňuje licence svých aplikací jednak studentům (ti je mají zdarma) a jednak školám (všech typů). Školy si licence kupují za podstatně nižší ceny než komerční subjekty a licence získávají formou plovoucích síťových licencí pro celou učebnu (plus licence pro vyučujícího).

Novinkou jsou tzv. "Autodesk Education Suites" - oborové sady licencí všech aplikací Autodesku, které jsou relevantní pro daný obor. Škola si tak již nemusí kupovat školní licence AutoCADu a k tomu licence AutoCADu Mechanical nebo Inventoru - strojařská oborová sada obsahuje licence všech těchto aplikací (a k tomu i Electrical, Sketchbook, Showcase a 3ds Max) a škola tak může v rámci některých lekcí kurzu snadno zabrousit i do oblastí designu či vizualizací.

Další informace o nabídce studentských licencí zdarma nebo EDU licencí pro školy najdete na stránce www.cadstudio.cz/EDU.

Žádné komentáře:

Okomentovat