čtvrtek 16. června 2011

Project Neon nyní rendruje i projekty z Revitu

Autodesk Project Neon je užitečná web-cloud rendering aplikace z vývojových laboratoří Autodesk Labs, spuštěná už před rokem - viz články na tomto blogu.

Služba Neon dosud podporovala pouze vzdálený rendering projektů z AutoCADu - tedy 3D scén ve formátu DWG. V těchto dnech ale byly její funkce rozšířeny i rendering scén z Revitu. Nově tedy i uživatelé CAD/BIM aplikace Autodesk Revit Architecture mohou vytvářet fotorealistické snímky projektovaných staveb efektivněji a bez nároků na výkon svých počítačů.

Na rozdíl od AutoCADu (DWG) nezpracovává Neon v případě Revitu přímo nativní CAD formát (RVT), ale je potřeba předem do Revitu nainstalovat plugin modul Neon, který se postará o konverzi scény (SPD) pro přenos na web službu Project Neon. Po přihlášení na neon.labs.autodesk.com pak můžete volit scénu, kameru, požadované rozlišení (až 2000px), kvalitu renderu a výstupní formát vyrendrovaného obrázku. Na výsledek si můžete počkat "online" nebo vám Neon zašle notifikační e-mail s odkazem na vyzvednutí obrázku (JPG, PNG nebo TIFF).

Rendering z Neonu je zhruba 160x rychlejší než lokální rendering na běžné pracovní stanici.


Žádné komentáře:

Okomentovat