pondělí 22. srpna 2011

Má to příkazový řádek? Tak je to AutoCAD!

Před několika dny byl uveden nový AutoCAD WS for Mac a byly aktualizovány i jeho mobilní verze pro iOS a Android. Dnes byla spuštěna také aktualizovaná verze AutoCADu WS pro web prohlížeče, tedy na původní platformě tohoto bezplatného "online" AutoCADu.

Stejně jako u předešlých verzích nemusíte nic kupovat ani instalovat - AutoCAD WS stačí spustit pomocí vašeho web prohlížeče na adrese www.autocadws.com. Pak už můžete pracovat s DWG výkresy, které uploadujete ručně nebo synchronizujete automaticky prostřednictvím "online" ribbonu v AutoCADu 2012.


Nová verze AutoCADu WS zavádí mj. příkazový řádek. Tím se - alespoň psychologicky - stává opravdovým, "dospělým" AutoCADem. Uvažujeme o zavedení příznaku "podporován ve WS" do naší databáze příkazů AutoCADu, ale vzhledem k rychlosti vývoje verze WS by údržba databáze byla sisyfovskou prací. AutoCAD WS ale můžete nadále ovládat i bez zadávání příkazů, pomocí ikonek v nástrojovém panelu. Sortiment podporovaných editačních a kreslicích funkcí AutoCADu se rozrostl o šrafování, vkládání rastrových obrázků (stejně jako výkresy či xrefy je musíte nejprve uploadovat), nastavení barvy pozadí, zvýšení počtu vybíratelných objektů na 200 a editaci kót.

Pro prohlížení, připomínkování, souběžnou editaci, odměřování a tisk/publikování 2D DWG výkresů na jakémkoliv počítači je AutoCAD WS ideální volbou.

Viz též AutoCAD WS

Žádné komentáře:

Okomentovat