středa 18. ledna 2012

Nebuďte líní si ušetřit práci s instalací

Lenost je jak známo motorem pokroku. Šance ušetřit si práci je vždycky lákavá (ať to stojí co to stojí). Pokud máte ve firmě více než dvě licence některé z CAD aplikací Autodesku, stojí za to pouvažovat o metodě jak si ušetřit práci s několikrát opakovanou instalací na více počítačů. A to nemluvím o případných reinstalacích z důvodů oprav nebo přechodů na novější PC.

Pro instalaci téže aplikace na několik strojů nabízí instalační program Autodesku metodu tzv. "rozmístění". Na serveru vytvoříte (vygenerujete) speciální verzi instalátoru s přednastavenými parametry a z jednotlivých pracovních stanic pak již stačí "bezobslužně" spustit automatický instalační proces. Nemusíte tak zpravidla ani obcházet jednotlivé stanice, instalaci zvládne i laik nebo jde vyvolat automatickým skriptem. Nezáleží přitom zda využíváte standardní lokální nebo plovoucí síťové licence - síťovou instalaci můžete využít pro oba typy licencí.


Postup přípravy administrativního obrazu síťového rozmístění pro AutoCAD 2012, Inventor 2012 a Revit 2012 popisují tři nové tipy na CADforum.cz:

Žádné komentáře:

Okomentovat