pondělí 18. února 2013

Firemní pozadí Inventoru

Jeden z několika dnešních dotazů v diskusích na portálu CADforum.cz se týkal možnosti brandingu prostředí Inventoru pro vytváření obrázků a videí.

Nejjednodušší cesta je nastavení obrázku do pozadí editačního okna. To v Inventoru změníte snadno, přes aplikační menu a nastavení možností aplikace - tedy pomocí funkce I > Možnosti > Barvy > Pozadí. Nastavte typ Obrázek a v poli "Název souboru" vyberte vámi připravený soubor obrázku (PNG, BMP, JPG, GIF, TIF). Obrázek bude přizpůsoben velikosti okna. Implicitní neutrální obrázek pozadí (je uložen v C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2013\Textures\) je rastrový soubor presentation-5.png. Další možností je doplnění vodoznaku až do výsledného obrázku nebo videa.

Vzhled prostředí vašeho Inventoru tak záleží jen na vaší fantazii a osobních preferencích - např.:








Pamatujte, že nastavené pozadí editačního okna se ukládá i do náhledů (miniatur, thumbnails) ukládaných modelů (IPT, IAM) - což může být užitečné pro označení modelů "firemním podpisem", ale na druhou stranu může být i potenciálně nebezpečné. Nějaké "společensky nevhodné" pozadí vám může projít u tolerantních kolegů, ale možná se jím nechcete chlubit i směrem k zákazníkům a kooperantům...

Žádné komentáře:

Okomentovat