pátek 1. listopadu 2013

Project Dalton - analýza potrubních systémů


Project Dalton je nejnovější aplikace dostupná na webu Autodesk Labs ve formě bezplatného "technology preview". Jde o analytický nástroj pro jednorozměrnou analýzu proudění v potrubí a potrubních systémech. Tato aplikace umožňuje projektantům potrubních systémů navrhovat a analyzovat složité potrubní distribuční sítě.

Aplikace "Project Dalton" pracuje se vstupními daty ve standardním souborovém formátu PCF a podporuje proto všechny významné potrubní CAD systémy (včetně AutoCAD Plant 3D). Z podkladů PCF je naimportován a nadefinován celý potrubní systém. Jeho chování pak lze analyzovat v různých pracovních podmínkách a variantách (vstupy, ventily...). Uživatel může nastavovat fyzikální a provozní parametry systému a řešit varianty výsledků, jako například tlaku, rychlosti, teploty, proudění, objemového průtoku nebo Reynoldsova čísla. Výsledky lze prezentovat graficky (včetně animace průtoku) nebo je lze exportovat do tabulkového procesoru. Aplikace pracuje v metrických i palcových jednotkách.

Project Dalton je snadno použitelný nástroj pomáhající projektantům lépe pochopit a vyladit optimální chování složitých potrubních sítí.


Aplikace je určena pro Windows 7 a 8 a pro Mac OS X 10.7 a novější.

AKTUALIZACE 12/2013:
Project Dalton nyní obsahuje moduly pro AutoCAD Plant 3D 2014 a Revit 2014 umožňující přímé spuštění analýzy z prostředí CAD aplikace, bez potřeby exportu/importu PCF souboru.

Project Dalton si můžete stáhnout na Autodesk Labs, preview verze pracuje do 27. května 2014.

Žádné komentáře:

Okomentovat