středa 11. února 2015

Jak výrobci pro stavebnictví využívají BIM

Podle průzkumu provedeného organizací "BIM4M2 Steering Group" mezi 200 britskými výrobci produktů pro stavebnictví již 40% dotazovaných firem investovalo do BIM technologií. Hlavními důvody investice bylo získání obchodní výhody (41%), požadavky zákazníků (27%) a potřeba být poptáván (12%). Celkem 50% dotazovaných firem plánuje provést v průběhu následujících 12 měsíců investice do BIM.

Významným aspektem je rovněž příprava a aktivní nabízení BIM obsahu - tedy BIM knihoven s modely konkrétních výrobků dané firmy. 56% respondentů používá nebo se chystá používat pro sdílení BIM obsahu svůj vlastní web, 34% chce nabízet BIM objekty neveřejně, pouze na vyžádání. 45% dotazovaných chce své knihovny šířit i prostřednictvím jiných online knihoven BIM rodin. 38% výrobců využívá nebo plánuje využívat pro přípravu BIM knihoven externí firmy, 36% pak interní zdroje. Při volbě formátu šířených knihoven se firmy řídí podle nejpoužívanějšího BIM software - proto 74% z nich volí souborový formát aplikace Autodesk Revit - tedy rodiny RFA, pouze 25% plánuje přidat i další formáty.

Více v článku:
Adoption of BIM by product manufacturers


Chcete-li se dozvědět více o možnostech využití BIM technologií a automatizaci konstruování u výrobců pro stavebnictví, navštivte BIM workshop CAD Studia věnovaný této oblasti. Viz:
BIM workshop pro výrobce do stavebnictví

Žádné komentáře:

Okomentovat