úterý 28. června 2016

Apple iPad Pro v praxi projektanta a konstruktéra


Společnost CAD Studio uspořádala v minulém týdnu v hotelu ANDEL‘S BY VIENNA HOUSE seminář věnovaný využití mobilních nástrojů Apple pro obchod a navrhování v profesionální praxi.

Hlavním tématem akce bylo seznámení s možnostmi profesionálního mobilního zařízení Apple iPad Pro - neocenitelného pomocníka pro konstruktéry, projektanty a designéry. Díky iPadu nemusíte omezovat vaši týmovou práci na 2D a 3D CAD a BIM projektech ani v případech, kdy jste zrovna na cestách nebo na staveništi.

Známý prezentátor produktů Apple, Petr Mára, představil iPad Pro a jeho obecné nástroje pro profesionální praxi. Zajímavá je například možnost podepsat dokument, třeba smlouvu, pomocí Apple Pencil rovnou na iPadu - můžete ji tak zpět obchodnímu partnerovi bez nutnosti tisku a následného skenování. Obecně zdůraznil vestavěné bezpečnostní funkce v zařízeních Apple umožňující plnohodnotné firemní využití.

Využití iPadu Pro v architektonické a umělecké praxi předvedl jeden ze zákazníků CAD Studia, architekt Rostislav Říha.

Zástupci CAD Studia následně předvedli možnosti využití několika mobilních aplikací určených pro Apple iPad:
  • interaktivní práce s výkresy a modely synchronizovanými s desktop CADem (AutoCAD 360)
  • připomínkování+odměřování návrhů v jakémkoliv formátu, odkudkoliv (A360 Team, A360 Mobile, DesignShare)
  • koncepční navrhování BIM projektů (FormIt 360)
  • projektová a stavební dokumentace vždy po ruce (BIM 360 Docs, InfraWorks 360)
  • tovární modely (Factory + BIM 360 Glue)
  • simulační koncepční nástroje (ForceEffect a ForceEffect Motion)
  • kustomizace výrobků (Configurator 360)
  • nástroje pro 3D modelování (123D Make, Sculpt)
  • GIS pro PC i mobilní zařízení – twiGIS

Oněch mobilních aplikací Autodesku pro iPad je ještě mnohem více, ale ne vše se v rámci semináře podařilo stihnout. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet například "3D skener" 123D Catch, nástroj pro interaktivní práci s konstrukčními 3D modely Fusion 360 Mobile, nebo vzdálený přístup na vaši CAD aplikaci přes Autodesk Remote. Většina iPad aplikací Autodesku je zdarma.

PS: mimochodem věděli jste vůbec, že Apple Pencil se nikdy neskutálí ze stolu na zem a vždy se natočí logem (jablíčkem) nahoru? nebo že novou krabici s Apple zařízením otevíráte přesně 7 sec pro ten nejlepší zážitek? :-)








Pokud vás zajímají podrobnosti využití návrhových nástrojů na mobilních zařízeních Apple, kontaktujte CAD Studio. Viz též mobilní aplikace.

Žádné komentáře:

Okomentovat