středa 27. března 2019

Novinky AutoCAD 2020



27. března 2019 uvedl Autodesk novou verzi AutoCADu a dalších produktů řady 2020 - viz oznámení a termíny dalších produktů. Novinky se týkají jak samotné aplikace AutoCAD, tak jejích profesních verzí, které jsou od Release 2019 součástí jednotného subscription "One AutoCAD". Kromě toho jsou součástí AutoCADu i vylepšené verze mobilního a webového AutoCADu se synchronizovaným úložištěm DWG výkresů. To vám umožňuje pracovat s vašimi výkresy kdykoliv a odkudkoliv.


Součásti "One AutoCAD"


Hlavní novinky AutoCAD 2020


Uvedené novinky platí pro všechny aplikace využívající jádro AutoCADu - tedy výše zmíněné profesní aplikace, AutoCAD LT 2020, Civil 3D, ale i třeba bezplatný prohlížeč DWG TrueView 2020.

Významnou novinkou verze 2020 jsou výkonnostní vylepšení. Každé uložení souboru je nyní průměrně o 1 vteřinu rychlejší. Zrychleny byly i některé grafické operace (2D i 3D). Instalace na SSD disky je o 50% rychlejší než u předchozích verzí.

Na první pohled si jistě všimnete nového barevného stylu uživatelského prostředí. Nové tmavě šedomodré téma zlepšuje kontrast potřebný zejména pro moderní 4K monitory a ostřejší ikony zlepšují čitelnost. Kontrast byl zlepšen i ve světlém barevném tématu.

Vylepšené funkce Porovnání výkresů umožňuje rychle najít a zvýraznit rozdíly mezi dvěma verzemi výkresu bez opuštění aktuálního okna výkresu. Rozdíly výkresů lze rovněž exportovat a importovat do/z přehledového výkresu (snapshot).



Podstatně vylepšena byla i funkce Čisti (Purge). Umožňuje rychle odstranit nepotřebné součásti výkresu se snadným výběrem a s pohodlnými náhledy. Funkce nyní podrobně informuje o důvodech případného odmítnutí vyčištění daného objektu - např. jak a kde je používán.



Nové možnosti nabízí funkce Rychlého odměřování - pouhým najetím kurzorem zobrazí intuitivní výběr naměřených hodnot nad geometrií v okolí kurzoru.


Zcela novou funkcí je Paleta bloků - ta nahrazuje dialog vkládání bloků inituitivní paletou s vizuální nabídkou dostupných bloků nejen z aktuálního DWG výkresu, ale i z jiných výkresů nebo z nedávno použitých bloků. Nabízí rovněž rychlé opakované vkládání. Podobně lze bloky vkládat i z panelu v ribbonu. Původní dialog vkládání bloků lze vyvolat pomocí příkazu KLASICKÝVLOŽ.



Funkce ukládání a ukládání pro mobilní použití podporuje i další cloudová úložiště, např. Box a Dropbox - automaticky jsou doplněny do patřičného souborového dialogu. Při ukládání jsou automaticky zpracovány i xrefy. Podpora přímého otvírání DWG souborů v cloud úložištích, např. DropBox, OneDrive pro firmy či SharePoint online.


Nastavení grafiky nyní podporuje i různé kombinace DirectX driverů, nové 4K monitory a víceobrazovkové konfigurace. Můžete rychle volit mezi třemi přednastavenými režimy grafického výkonu.

Byla posílena bezpečnost AutoCADu lepším zabezpečením několika interních komponent, DLL souborů a komunikačních kanálů.

AutoCAD 2020 již není nabízen ve verzi pro 32bitové varianty Windows, jejichž výkonnostní omezení byla překážkou pro efektivní využívání CAD programů. Nadstavbové aplikace pro verzi 2020 by měly být z velké části kompatibilní s předchozími verzemi, takže většina nadstaveb je nebo bude k dispozici brzy po uvedení verze 2020. Většina freeware aplikací CAD Studia je již odzkoušena a je kompatibilní s novým AutoCADem 2020.


Systémové požadavky AutoCADu 2020 jsou: Windows 7 SP1 s KB4019990, Windows 8.1 s KB2919355, nebo Windows 10 (verze 1803 či vyšší), 2.5-3+ GHz CPU, 8GB RAM a 6GB disk.

Datasheet AutoCAD 2020.



Nákup a další informace


Nový AutoCAD 2020 a AutoCAD LT 2020 včetně jejich českých verzí můžete výhodně zakoupit formou flexibilního subscription, a to včetně bonus nástrojů CS+, na CAD eShopu firmy CAD Studio. 3letá subscription nyní nabízíme za trvaly zvýhodněnou cenu. Trial verze nových produktů jsou ke stažení na stránce cadstudio.cz/trial. Nové proměnné a příkazy verze 2020.
">

Viz též novinky Inventor 2020 a novinky Vault 2020.

Podrobnější přehled o nových možnostech produktů Autodesk řady 2020 získáte na naší interaktivní online konferenci "Autodesk LIVE 2020", která se koná 25.dubna 2019. Zaregistrujte se včas a seznamte se s možnostmi moderních CAD/BIM nástrojů Autodesk i jejich doplňků z dílny CAD Studia.

Žádné komentáře:

Okomentovat