středa 17. července 2019

Sledování využití licencí nově přímo v Autodesk účtu



Pro statistiku sledování využití plovoucích i lokálních firemních licencí CAD software jednotlivými uživateli máme tradičně v nabídce nístroje jako je JTB FlexReport nebo License Statistics. Řada zákazníků, kterým záleží na efektivitě využívání zakoupených licencí, takovéto sledování využívá.

S postupným přechodem na subscription licence ověřované přihlášením na účet Autodesk ID se ale otevírá další možnost sledování využití vámi předplaceného software. Začátkem července 2019 uvedl Autodesk do provozu vlastní službu na sledování využití licencí - viz nová položka "Využití licencí" v levém menu. Správci subscription kontraktů tak nyní mohou v účtu Autodesk Account (tedy manage.autodesk.com) sledovat anonymizované čerpání licencí jednotlivých produktů a jejich verzí. Každý uživatel (zaměstnanec), kterému daný správce přidělil licenci, se při čerpání této licence objeví i v těchto nových statistikách.

Tento nástroj nemá zdaleka tak vysokou podrobnost (časovou, osobní) a flexibilitu jako výše uvedené specializované nástroje, ale je zdarma a kdykoliv poruce - pro hrubý přehled a časový vývoj využívá licencí může poskytnout užitečnou službu.







Zajímá vás sledování a optimalizace vašich licencí Autodesk? Ozvěte se nám e-mailem, telefonicky nebo na sociálních sítích. Rádi vám pomůžeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat