úterý 12. května 2020

20 let portálu CADforum.cz


Přesně před 20 lety byl spuštěn webový portál firmy CAD Studio - CADforum.cz, tehdy ještě jen jako webové rozhraní pro již několik let fungující e-mailové diskuzní fórum pro uživatele CAD softwaru firmy Autodesk. Postupem času se portál rozrůstal o další sekce a funkce - o znalostní databázi, knihovnu CAD/BIM bloků, knihovnu CAD utilit a šablon, slovník CAD pojmů, databázi příkazů a proměnných AutoCADu, videa a školicí materiály, kurz programování, konvertor fyzikálních jednotek, online konvertor STL a dalších CAD formátů, konvertor mapových souřadnic s geokódováním, přehled service packů k produktům Autodesku, nesting aplikace, eLearning nástroje, wishlisty, burzu pracovních příležitostí, a další.

Dnes má tento portál přes 93.800 registrovaných uživatelů v Česku a na Slovensku a dalších 834.800 registrovaných z celého světa ve své anglickojazyčné verzi. Měsíčně zaznamená přes 1.3 miliónu zobrazených stránek. Autodesk Group Network vede CADforum.cz jako světově největší online komunitu uživatelů Autodesk produktů (více než 2x větší než oficiální AUGI - Autodesk Users Group International).



Prapůvodní podoba webu z archivu Wayback Machine:
a jeho anglická verze přidaná o pár let později:

Čas od času odměňujeme nejaktivnější diskutéry na CADforum.cz, protože právě otázky uživatelů a odpovědi zkušenějších jsou jedním z nejužitečnějších informačních zdrojů na tomto portálu. U příležitosti 20. výročí tedy tuto tradici opět aktivujeme a aktuálním pohledem do statistiky fóra snadno zjistíme, že tito pánové se nyní mohou těšit na dárkový balíček z CAD Studia:

Žádné komentáře:

Okomentovat