pondělí 4. května 2020

Přemigrujte si vaše data z A360 Drive



Jak jsme upozorňovali již v lednu 2018, Autodesk v září 2019 ukončil podporu cloud služby Autodesk A360 Drive a nahradil ji novější službou Autodesk Drive. Data v původním úložišti nicméně zůstala přístupná pro čtení a celá služba měla být ukončena (vypnuta) v březnu 2020.

Vzhledem k pandemii Covid-19 ale Autodesk toto ukončení odložil - data budou nastavena jen pro čtení nyní v červenci a služba bude zcela vypnuta v září 2020. Pokud ještě máte ve starším úložišti A360 nějaká uživatelská data, která chcete zachovat, včas je přemigrujte. Máte dvě možnosti pro zachování vašich dat - buď si je můžete stáhnout na lokální disk (tlačítko "Stáhnout všechna moje data"), nebo můžete vaše data přesunout 1:1 do nového cloudového úložiště Autodesk Drive, které je k dispozici všem předplatitelům (odkaz "kliknutím sem migrujte"). Obě varianty jsou tedy velmi jednoduché. Přejděte na a360.autodesk.com/drive/app/ a zvolte variantu, kterou preferujete.

Podrobnější pokyny najdete pod odkazem "Instrukce A360 Drive EOL" (EOL = end-of-life).

Ukončení A360 Drive bude mít vliv i na aplikace Autodesk ReCap Pro a ReCap Photo. Uživatelé stávajících komerčních a EDU verzí ReCap budou moci ukládat data do cloudového úložiště A360 Drive i nadále. Uživatelé bezplatných a trial verzí tuto možnost ztratí. Budoucí verze ReCap Pro a ReCap Photo (od verze 2021.1) budou založeny na novém Autodesk Drive.

Pokud hledáte spolehlivé a bezpečné cloud úložiště s pokročilejšími funkcemi pro týmovou správu a verzování návrhových dat CAD/CAM či BIM, seznamte se s produkty Autodesk Fusion Team (součást sady Product Design & Manufacturing Collection nebo Fusion 360) a Autodesk BIM 360 Docs.

Žádné komentáře:

Okomentovat