pondělí 8. února 2021

Webový AutoCAD si rozumí s Autodesk Drive a Autodesk Docs

Týmy dnes stále častěji pracují na dálku a spolupracují v cloudu. Webová verze aplikace AutoCAD již dlouhodobě podporovala kromě vlastního cloudového úložiště i cloudová úložiště třetích stran - DropBox, Box, Google Drive a OneDrive - ale poněkud paradoxně neumožňovala přímo využívat týmová cloudová úložiště Autodesku.

V nejnovější aktualizaci AutoCAD web app lze připojit - a sdílet tak DWG návrhy - i přes virtuální úložiště Autodesk Drive a přes týmové CDE úložiště Autodesk Docs, kde můžete připojit i jen konkrétní projekt. Tyto nejnovější integrace AutoCADu s moderními cloudovými službami umožní uživatelům využívat efektivnější pracovní postupy. Kdekoli a kdykoli, včetně mobilních zařízení.

Po připojení můžete přímo pracovat s DWG návrhy v těchto cloud úložištích.

Webová aplikace AutoCAD (web.autocad.com) je standardní součástí předplatného desktop verzí AutoCADu, AutoCADu LT a kolekcí Autodesku, nebo ji lze předplatit samostatně (viz CAD eShop). Úložiště Autodesk Drive, které je k dispozici u všech předplatných Autodesku, umožňuje ukládat vaše návrhové soubory, jako jsou 2D a 3D kresby a modely, spolupracovat a sdílet je s ostatními a přistupovat k vašim souborům DWG odkudkoli. Autodesk Docs je nová verze společného datového prostředí (CDE) umožňující snadnou týmovou spolupráci a inteligentní sdílení 2D a 3D CAD či BIM návrhů mezi členy projekčních týmů a jejich zákazníky.

Další novinkou webové verze AutoCADu je funkce Stopy (Trace), která umožňuje snadno sdílet připomínky a grafické poznámky bez zásahu do samotného DWG výkresu či modelu.

Žádné komentáře:

Okomentovat