pondělí 3. června 2024

Červnové změny (uvolnění) licenčních podmínek Autodesk

Od 11. června 2024 dochází ke dvěma menším změnám (uvolnění) licenčních podmínek pro desktop produkty Autodesku, konkrétně podmínek souběžné instalace a souběžného spouštění produktů licencovaných pomocí předplatného (subscription) pro jednoho uživatele. Co se mění?

  1. Odstraňuje se omezení počtu zařízení (počítačů) pro instalaci produktů s předplatným pro jednoho uživatele. Dosud platilo omezení na 3 počítače, nyní mohou uživatelé instalovat takový software na více zařízení a používat jej vždy na jednom zařízení, což zvyšuje flexibilitu.
  2. Odstraňuje se omezení pro souběžné používání na stolním počítači a na mobilním zařízení. Uživatelé mohou potřebovat aktualizovat nebo kontrolovat a připomínkovat soubory na cestách, což nyní mohou provádět bez potřeby odhlašování z účtu (např. AutoCAD + AutoCAD mobile).

Tyto změny jsou doprovázeny zavedením nových upozornění, zobrazených v situacích, kdy se uživatelé předplatného nedopatřením pokusí používat produkty mimo rámec zásad. Např. dosud se varovné upozornění zobrazilo při spuštění jedné licence na více než 2 zařízeních. Nově se bude zobrazovat už při spuštění téže licence na více než 1 zařízení. Tento typ upozornění je už od dubna používán u Autodesk Inventoru (viz) a už několik let u Autodesk Fusionu (viz).

Podrobné licenční podmínky najdete na autodesk.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat