středa 25. února 2009

A letošního Oscara získává...

Oscar
Podobně jako v předchozích letech (již 14. rok v řadě), byly tento týden oceněné filmové snímky spoluvytvářeny pomocí multimédia technologií firmy Autodesk.

Film oceněný Oscarem v kategorii "Nejlepší filmové efekty" - Podivuhodný případ Benjamina Buttona (The Curious Case of Benjamin Button) vznikal za pomoci hned několika technologií Autodesku. Historické scény vznikaly v aplikacích Autodesk 3ds Max a Autodesk Maya. Scény ve vodě pomocí programů Maya, Autodesk Smoke, Autodesk Inferno a Autodesk Lustre. Omlazovací sekvence byly realizovány pomocí Autodesk Flame. Kompoziční aplikace Autodesk Combustion pak pomáhala při vytváření efektů prostředí.

I další nominované snímky - Iron Man a Temný rytíř (The Dark Knight) využívaly programů 3ds Max, Maya a Autodesk Softimage pro animace a modelování filmových efektů.

Vítězný snímek v kategorii zahraničních filmů - Valčík s Bašírem (Waltz With Bashir) byl v evropských laboratořích CinePostProduction zpracován pomocí programů Autodesk Smoke, Flame a Lustre.

Viz též Multimédia aplikace firmy Autodesk.

Žádné komentáře:

Okomentovat