pondělí 1. června 2015

Nové funkce prohlížeče v Autodesk A360

Sobotní aktualizace cloudové aplikace pro správu projektů - A360 Team - zahrnuje opravy několika drobných chyb, snazší změny e-mail adresy, nebo podrobnější notifikace při změnách nastavení projektů. Přináší také jednu užitečnou novinku ve webovém 3D prohlížeči.

Univerzální prohlížeč CAD dat nyní podporuje funkce interaktivních řezů v 3D modelech. Z panelu nástrojů dole zapnete řeznou rovinu X-Y-Z nebo ořezový kvádr a pomocí barevných šipek nastavíte myší požadovanou polohu a sklon řezné roviny. Prohlížeč automaticky přidává šrafuru ploch v řezech hmotou objektu. Oříznutým modelem je i nadále možné otáčet podle potřeby. Můžete se tak snadno podívat i "dovnitř" větších sestav.


Z uniklých obrázků prostředí prohlížeče se dá odhadovat také blízké uvedení další užitečné funkce - odměřování v modelu.

Další novinka se týká mobilní verze A360 - "A360 Mobile". Tato bezplatná aplikace pro tablety a telefony se systémem Android nebo Apple iOS se nově umí napojit i na další cloudové služby a lze tak pracovat s CAD daty uloženými např. ve službách Dropbox, Google Drive, OneDrive, Egnyte a dalších. Můžete tímto způsobem mobilně přistupovat i k datům (2D, 3D, kancelářským) ve vašich projektech na Autodesk Buzzsaw (viz postup nastavení v tipu 10344).



Žádné komentáře:

Okomentovat