středa 6. května 2009

Abychom si lépe rozuměli

Tak co, už máte nový AutoCAD MMX? Ano, myslím AutoCAD 7DA. Stále nerozumíte? Stačí klepnout na naznačené odkazy... Takže teď už víte zač je toho loket.

Jednotky, kterými měříme svět kolem sebe, jsou důležitou součástí porozumění. Nejen porozumění mezi projektanty, zeměměřiči a konstruktéry ale i mezi laiky. Proto jsme také před časem vytvořili na webu CADforum.cz online převodník fyzikálních jednotek. Ten je nyní doplněn o stovky dalších jednotek (délka, objem, hmotnost, energie...) - jednotek běžných i hodně exotických. Celkem už tento náš převodník nabízí více než 750 definic. Nově poskytuje i možnost tvorby externích odkazů na požadovanou konverzi jednotek. Tuto online službu firmy XANADU určitě chceme i nadále rozšiřovat a vylepšovat. A z tohoto našeho závazku neustoupíme ani o píď (1,3mm; nebo v nejhorším 19,7cm).

Takže až budete příště nutně potřebovat vědět, kolik hektarů má jedno Kehdingenské pochodové jitro, nebo kolik osiva bude potřeba na jeden lán, obraťte se s důvěrou na Převodník jednotek.

Mimochodem, "jitro". Plošná míra Jitro, tedy plocha, kterou oráč stihne zorat od jitra do večera, dává ve všech svých dosti odlišných regionálních variantách (viz Konvertor) zajímavý obraz o geograficky výrazných rozdílech v produktivitě práce. Tolik tedy historická exkurze.

Pokud vám tato služba pomůže ušetřit práci, budete mít jistě více času zajít si třeba na žejdlík či na dva ...

Žádné komentáře:

Okomentovat