čtvrtek 8. prosince 2011

Autodesk University očima účastníka

Asi nikomu z těch, kdo se zajímají o novinky v oblasti CAD neušlo, že se na přelomu listopadu a prosince konala konference Autodesk University - technické informace najdete na stránkách CAD Studia. Spolu se zástupci několika zákazníků CAD Studia a s kolegou Radkem Žvakem jsme se konference zúčastnili, a proto se pokusím přinést postřehy z této akce. Technických informací z přednášek je dost zde, a proto se na akci podíváme jiným pohledem.
AU se koná v Las Vegas, což je město, o němž každý slyšel, ale kdo tam nebyl, jen těžko si ho dovede představit. Las Vegas je postavené na poušti a vydělává na turistice. Turistika je zaměřená na věci jinde v USA zapovězené - hazard a jiné neřesti. Obchodní úspěch tohoto modelu je nevídaný, o čemž svědčí desítky luxusních hotelů s několikatísícovými kapacitami. Proč tedy Autodesk dělá takovou akci zde? Právě proto, že jinde se tak velké hotely těžko hledají.Počet účastníků AU byl více než 8 000 - všichni se museli vejít na zahajovací přednášku a všichni z ní museli odejít na oběd a najíst se aniž by někdo čekal. Hotely v Las Vegas to zvládnou. Akce se konala v hotelech Venetian a Palazzo, ty jsou spojené dohromady a snadno ubytují uvedený počet účastníků a přitom ještě část kapacity využijí pro jiné návštěvníky.
Pro představu velikosti - přesuny v rámci hotelu trvají i 15 minut chůze! Hotel Venetian představuje italské Benátky a to mimo jiné znamená, že v druhém patře hotelu, samozřejmě uvnitř, jezdí gondoly a vozí turisty, jak můžete vidět na obrázku. V podobném duchu jsou i jiné hotely .I při těchto rozměrech probíhá AU vcelku klidně a standardně, časy přednášek se dodržují a každý podle svého výběru se dozví co chtěl. Kromě vlastních přednášek je akce také důležitou možností setkat se s lidmi v Autodesku nebo s jinými zákazníky a toho je třeba maximálně využít. Kromě práce je i zábava, které je ve Vegas i na AU dostatek. Návštěvy některých atrakcí ve Vegas nebo alespoň večerní procházka po hlavním bulváru - Stripu - je neoddělitelnou součástí AU. Navštívili jsme také okolí. Krajina v Nevadě je pro nás středoevropany nezvyklou podívanou. Na obrázku fotografie z přehrady Hoover Dam, kterou jsme navštívili s našimi zákazníky (ČEZ, NOEN a PAPCEL). V jezeře tvořeném přehradou je rok od roku méně a méně vody, protože Las Vegas jí spotřebovává více a více...

Žádné komentáře:

Okomentovat