úterý 7. ledna 2014

Komerční upgrade studentských verzí CAD aplikací Autodesk


Už od léta 2012 nabízí Autodesk vedle bezplatných studentských licencí více než 40 samostatných aplikací a vedle licenčních programů pro školy i placené studentské verze profesních sad Autodesk Design Suite. Oproti bezplatným samostatným licencím nabízejí tyto sady studentům a vyučujícím řadu výhod, mj. možnost zvýhodněného upgrade na komerční verzi téže sady. Cena studentských verzí (160 Euro) přitom nezruinuje ani hlubokou studentovu kapsu.

Studentské sady Design Suite nabízejí stejnou funkčnost jako běžné komerční verze těchto sad. Pro studenty jsou k dispozici ve verzích Ultimate, tedy:
  • Autodesk AutoCAD Design Suite Ultimate
  • Autodesk Building Design Suite Ultimate
  • Autodesk Entertainment Creation Suite Ultimate
  • Autodesk Infrastructure Design Suite Ultimate
  • Autodesk Product Design Suite Ultimate

Porovnání bezplatných a placených studentských licencí:

CharakteristikaAutodesk Suite pro studentyBezplatná studentská verze ke stažení
Trvalá licence (časově neomezená)AnoNe
36 měsícůNeAno
Rozšířené využití - učebna, cvičení, kolej, domov, klubAnoAno
Vodoznak v CAD datechNeAno
Správa jediným sériovým číslemAnoAno
Licenční modelLokální licenceLokální licence

Oborové sady Suite obsahují kromě široké škály funkcí pro daný obor i doprovodné cloud služby Autodesk 360. Velká část nástrojů je lokalizována i do češtiny.

Studentské verze jsou k dispozici všem studentům středních a vysokých škol plus postgraduálním studentům a vyučujícím na těchto typech škol. Minimální věk je 13 let. Pro aktivaci licence je potřeba prokázat statut studenta. Studentské licence nelze využívat pro komerční činnost. Trvalé licence lze využívat (pro osobní vzdělávání) i po ukončení studia.

Pro komerční využití (během studia nebo po jeho ukončení) lze přejít ze studentské sady Design Suite na plnou komerční verzi, a to se slevou 30%. Můžete si přitom vybrat mezi úrovněmi sad Ultimate, Premium, a Standard. Studentskou licenci musíte předem vlastnit alespoň 3 měsíce. Získanou komerční licenci nelze převést na jiný subjekt (např. zaměstnavatele). Studentské licence i jejich upgrade můžete v ČR a SR zakoupit u společnosti CAD Studio, Platinum partnera Autodesku.

Pro uživatele Autodesk software z řad studentů je určen inovovaný portál students.autodesk.com. Další informace o EDU licencích se dozvíte také na stránkách www.cadstudio.cz/edu

Žádné komentáře:

Okomentovat