středa 8. ledna 2014

Akvizice Circuits.io a knihovny pro Intel Edison


Již v září jsme informovali o spolupráci Autodesku s cloudovým "Circuits.io" a integraci s nástroji rodiny Autodesk 123D.

Autodesk nyní provedl kompletní akvizici technologie a vývojářského týmu Circuits.io a začleňuje tento návrhový nástroj do svého portfolia aplikací pro návrh elektronických obvodů a simulace. Circuits.io umožňuje navrhovat a simulovat elektronické obvody s pomocí knihovny reálných elektronických součástí a pro navržený obvod umí vytvářet desky plošných spojů (PCB), včetně zajištění jejich výroby.

S rostoucí dostupností a popularitou různých čidel a programovatelných prvků se otvírají příležitosti snadné tvorby nejrůznějších chytrých zařízení a praktických elektronických pomůcek. Komunitní web Instructables.com obsahuje například přes 2000 návrhů zařízení využívajících populární programovatelný kontroler Arduino. Projekty využívající aplikaci "123D Circuits" sahají od jednoduché blikající LED až po obvody autopilota pro létající drony.

Autodesk také spolupracuje s firmou Intel. Pro revoluční počítač Intel Edison představený včera na veletrhu CES 2014 (miniaturní počítač velikosti SD karty s WiFi a BlueTooth) přidává do 123D Circuits potřebné mechanické a elektrické knihovny, takže je možné navrhovat a vyrábět zařízení založená na Edisonu přímo v 123D Circuits.

Cloud aplikace je volně dostupná na adrese 123d.circuits.io

Žádné komentáře:

Okomentovat