čtvrtek 17. července 2014

Překvapivá akvizice - Autodesk kupuje designérské studio The Living

Newyorské designérské studio "The Living" vedené Davidem Benjaminem se zaměřuje na avantgardní projekty a objekty z materiálů tvořených živými organismy a přírodními strukturami, na 3D tisk bakteriálních forem a na propojení různých bio-technologií.

Autodesk plánuje vytvořit s The Living společné Autodesk Studio a využívat CAD pro tvorbu nových typů projektů využívajících nové materiály, tvary a metodiky. Na pomezí kultury designu, CAD technologií, 3D tisku, robotiky, programování a biologie se pohybuje nejen The Living ale i sám Autodesk. K jeho méně známým aktivitám patří například Project Cyborg a výzkum bio- a nanotechnologií, programovatelné hmoty - viz autodeskresearch.com.

Studio The Living zvítězilo v nedávné soutěži mladých architektů s experimentálním projektem biologické architektury, budovy "Hy-Fi" - houbové věže tvořené živými cihlami z hub (viz obrázek). Pozornost vzbudil i projekt "Mussel Choir" (chór škeblí), ve kterém tvořily škeble bio-senzory zjišťující kvalitu vody a změny kvality se projevovaly zvukově, "zpěvem" celé instalace.

Více na In the Fold

Žádné komentáře:

Okomentovat