úterý 17. března 2015

Autodesk Tinkerplay - zábavný 3D tisk pro děti

Rodina mobilních aplikací Autodesku pro tablety a telefony (viz přehled) se rozrostla o nový bezplatný 3D nástroj určený především pro děti - tedy řekněme budoucí CAD profesionály - aplikaci Tinkerplay ("malý kutil"). Děti všech věkových kategorií se mohou v Tinkerplay seznámit zábavnou formou s principy tvorby 3D modelů - v tomto případě různých postaviček - mohou je různě tvarovat a především si navržený model mohou následně z Tinkerplay i vytisknout na 3D tiskárně a vytvořit si tak vlastní hračku.

Aplikace Tinkerplay se zařazuje do produktové kategorie "Tinkercad", kde Autodesk již delší dobu nabízí bezplatný, laicky orientovaný 3D CAD nástroj fungující čistě v prostředí webového prohlížeče - viz www.tinkercad.com.

Mobilní aplikace Tinkerplay umožňuje snadno skládat a dotvářet 3D modely pouhým přetažením vzájemně vyměnitelných dílů a částí těl. Těmi lze pohybovat a postavičky či jiné potvůrky tvarovat do požadovaného postoje. Jednotlivé dílky jsou přitom optimalizovány pro 3D tisk a nevyžadují tak při tisku různé podpory a doplňky materiálu.


Napojení na součásti z Tinkerplay pak najdete i ve webové aplikaci Tinkercad. Stejně jako v případě dalších novějších mobilních aplikací Autodesku je i aplikace Tinkerplay k dispozici pro nejrůznější mobilní platformy, včetně iOS, Android, Windows a Windows Mobile. Stáhnout si můžete zdarma z Apple App Store, z Google Play nebo z Windows Store či z Windows Phone Store.

Videoukázka:

Žádné komentáře:

Okomentovat