pátek 20. března 2015

AutoCAD 2016 CZ - česká lokalizace za 0 dnů


Tak tohle se Autodesku povedlo. Uživatelé starších verzí CAD produktů byli zvyklí na několikatýdenní až několikaměsíční prodlevu mezi uvedením originální anglické verze a uvedením české lokalizace. Tato prodleva se sice v posledních verzích zkracovala, ale asi nikdo nečekal - včetně nás, kteří se na českých lokalizacích částečně podílíme - že tato prodleva dosáhne nakonec pouhých cca 8 hodin.

Na Subscription Centru, resp. nyní "Autodesk Accounts" si předplatitelé mohli stáhnout právě vydaný AutoCAD 2016 v anglické verzi od dnešního rána (evropského času). Česká verze se v nabídce instalací objevila už dnes odpoledne. Pokud tedy patříte k uživatelům AutoCADu s předplatným Maintenance Subscription nebo Desktop Subscription (pronájem), můžete si z vašeho účtu Autodesk Account stáhnout nejnovější AutoCAD 2016 už i v češtině. Český AutoCAD 2016 tedy byl uveden stejný den jako jeho hlavní lokalizace, 20. března 2015.

Odkaz ke stažení najdete na stránce "Produkty a služby" - v seznamu produktů vyhledejte AutoCAD a v seznamu u verze 2016 klikněte na odkaz "Instalovat". V dialogu "Instalovat nyní" pak zvolte v seznamu "Jazyk" položku "Čeština" a klikněte na tlačítko "Instalovat nyní".


Připomínáme, že metoda "Instalovat nyní" (Install now) je nejrychlejším způsobem stažení (stahuje jen na daném PC potřebné komponenty), ale může kolidovat s některými firemními firewally (viz tipy na CADforum.cz). V tom případě použijte alternativní metody stažení dostupné pod odkazem "Více akcí" vpravo.

Pokud se ve vašem účtu neobjevuje nabídka AutoCADu 2016, pravděpodobně není vaše předplatné aktivní (ideální příležitost jej obnovit), nebo může produkt stahovat váš firemní správce Subscription kontraktu.

Jednotlivé profesní verze AutoCADu 2016 a jejich lokalizace budou uvolňovány v nejbližších dnech a týdnech. O termínech uvádění budeme informovat na stránce www.cadstudio.cz.


Přehled novinek AutoCADu 2016 najdete ve včerejším článku "AutoCAD 2016 - co je nového?". Přehled nových příkazů a proměnných uvádí stránka www.cadforum.cz/prikazy.

PS: V češtině jsou ale k dispozici už i AutoCAD LT 2016 či dokonce AutoCAD Architecture 2016, AutoCAD Mechanical 2016 nebo Vault Basic 2016!

PPS: Každým okamžikem se zřejmě objeví (objevila, od 23.3) také stránka české online nápovědy.

Žádné komentáře:

Okomentovat