pondělí 3. srpna 2015

Autodesk Stingray - architektonické vizualizace v reálném čase


CAD Studio je členem mezinárodní skupiny Autodesk AEC Blogger Council a tak vám může mj. přinést exkluzivní informace o plánovaných produktech Autodesku. Dne 19.srpna bude uveden nový produkt pro atraktivní 3D vizualizace generované v reálném čase - Autodesk Stingray.

Autodesk Stingray je původně herní engine, který pochází z loňské akvizice technologie Bitsquid. Tu nyní Autodesk využívá kromě herních aplikací i pro vizualizace v oblasti stavebnictví a architektury. Stingray je propojen s aplikacemi Autodesk Revit a 3ds Max. Pomocí nich tak můžete vytvářet interaktivní modely interiérů i exteriérů, které si může zákazník prohlížet z libovolného pohledu v plně vyrendrované podobě - na PC, na mobilních zařízeních nebo prostřednictvím 3D brýlí pro virtuální realitu Oculus Rift.



Stingray není klasická aplikace, ale spíš sada nástrojů pro Windows umožňující dotvářet interaktivní vizualizace. Chování scény lze řídit interaktivními nástroji nebo programovacím skriptovacím jazykem Lua. Aplikace bude dostupná formou Desktop Subscription, tedy pronájmu (cca 30$/měsíc nebo 240$/rok). Revit, popř. Revit ve spojení s 3ds Max umožňuje vytvářet pevné vyrendrované pohledy a animace, které můžete předat zákazníkovi. Pomocí Stingray ale můžete zákazníkovi poskytnout model stejné scény v podobné kvalitě, který si může procházet a zobrazit z libovolného jím zvoleného pohledu. Funkce LiveLink zaktualizuje pohled ve Stingray při každé změně BIM modelu.


Ukázky použití:


Žádné komentáře:

Okomentovat