úterý 27. listopadu 2018

Dvě AutoCAD novinky - AutoCAD 2019 for Mac a Dropbox integrace

Dnes byly představeny dvě novinky týkající se AutoCADu. Autodesk uvedl nový AutoCAD 2019 for Mac a AutoCAD LT 2019 for Mac, tedy Apple Mac OS X varianty AutoCADů ve verzi 2019. A byl uveden integrační nástroj pro DWG soubory AutoCADu sdílené přes úložiště Dropbox.

Nový AutoCAD 2019 for Mac přináší dvě nové lokalizace - kromě tradiční angličtiny a francouzštiny je nyní k dispozici i v němčině a japonštině. Jazyky lze přepínat přímo v prostředí aplikace. Nově zahrnuté jsou i některé populární funkce z Windows verze - především je to funkce porovnávání DWG výkresů - DWG Compare, rozšířený příkaz Purge pro čištění nepoužívaných DWG objektů, nebo přehlednější dialog Plot s náhledem tisku. Lze pracovat s katalogem pojmenovaných pohledů (příkaz NEWVIEW) a lze definovat výchozí hladinu pro Xrefy (XREFLAYER).

Uživatelé AutoCADu for Mac si mohou novou verzi stáhnout ze svého Subscription účtu. K dispozici je rovněž bezplatná 30denní Trial verze - viz www.cadstudio.cz/trial. Více na AutoCAD for Mac.




Ukázka uživatelského prostředí AutoCADu for Mac 2019:




Druhá novinka se týká uživatelů cloudové služby Dropbox. Pokud v tomto úložiští sdílejí i DWG výkresy AutoCADu, mohou je nyní přímo otvírat ve webové verzi AutoCADu. Snáze se tak propojuje komunikace a sdílení dat mezi týmy. Při najetí na DWG soubor se objeví nabídka "Open with", kde si můžete vybrat "AutoCAD web app" a otevřít tak váš DWG výkres pro editaci přímo ve vašem web browseru.


Nadále však platí, že podstatně komfortnější funkce pro týmovou online spolupráci a připomínkování DWG a dalších CAD souborů najdete v cloud službách Autodesk A360, BIM 360 Docs nebo Fusion Team.

Žádné komentáře:

Okomentovat