pondělí 21. ledna 2019

Za rok končí podpora Windows 7

Již za necelý rok, přesně 14. ledna 2020, končí technická podpora operačního systému Microsoft Windows 7. Podle průzkumů dnes ještě cca 40 % podniků využívá v nějaké míře staré Windows 7, a proto ukončení podpory, včetně zastavení vydávání bezpečnostních oprav, může mít velký dopad na jejich provoz.

Operační systém Windows 7 letos oslaví již 10 let od svého prvního uvedení. Za dobu své existence zaznamenal vysokou míru rozšíření, vyšší než jeho následníci, Windows 8 a Windows 8.1. Přesto však dnes již většina uživatelů Windows využívá aktuální verzi Windows 10.

Používání aktuální verze operačního systému přináší nejen nejnovější pokročilé funkce a kompatibilitu s nejmodernějším hardware, ale především zajišťuje maximální míru bezpečnosti a výkonu. Nejnovější verze systémových komponent Windows, zejména .NET Framework, jsou používány i CAD aplikacemi. Proto také nové verze CAD a BIM software vyžadují pro svou efektivní práci aktuální verze operačního systému.

Z produktů Autodesku jsou ve Windows 10 obecně podporovány produkty řady 2017 a vyšších - viz kompatibilita s Win10 a triky. Pokud tedy budete na poslední chvíli přecházet z Windows 7 na Windows 10, nezapomeňte ověřit a zajistit také kompatibilitu vašich softwarových aplikací. Doporučujeme přechod na předplatné aktuálních verzí Autodesk 2019 zahrnující i nadcházející řadu 2020.

Výrobci aplikací, včetně Autodesku, obvykle ukončují podporu konkrétní verze operačního systému zároveň s Microsoftem, takže se dá očekávat také ukončení podpory Windows 7 pro CAD a BIM software Autodesk. Buďte připraveni.

Žádné komentáře:

Okomentovat