pátek 16. prosince 2022

Podpora studentských a výukových licencí Autodesk (EDU)

Řada středních a vysokých technických škol a jejich studentů po celém světě, i v Česku a na Slovensku, využívá bezplatné výukové licence návrhových aplikací Autodesku. Ty jsou k dispozici pro naprostou většinu produktů Autodesku. Vyžádat si tyto licence může jakákoliv škola a jakýkoliv student, a to prostřednictvím portálu www.autodesk.com/education.

Lokální partneři Autodesku jako je firma Arkance Systems bohužel nemohou do procesu udělování licencí zasahovat ani v něm nějak pomáhat, celý proces je řízen přímo centrálou Autodesku. Víme ale, že vyučující i studenti často řeší otázky ověřování statutu školy či studenta, jak přidat školu do seznamu oprávněných institucí, apod. Právě pro tyto účely je nyní k dispozici nový "Autodesk Assistant" (anglicky), který vás provede nejčastějšími požadavky v procesu stažení, instalace a aktivace bezplatných výukových licencí. Tohoto asistenta najdete jednak na výše uvedeném EDU portálu a jednak v odkazu v pravé části diskusních skupin forums.autodesk.com - viz horní obrázek. Věříme, že tato pomůcka přispěje ke zjednodušení procesu získání a obnovy výukových licencí oblíbených CAD, CAM, BIM a PDM nástrojů jako je AutoCAD, Fusion 360, Revit, Civil 3D, Inventor, 3ds Max, Maya, Vault a další.

Ač z Česka a Slovenska nemůžeme zasahovat do přidělování licencí, můžeme a chceme zasahovat, resp. pomáhat při jejich využívání. Proto už od počátků našeho působení nabízíme školám a studentům bezplatnou technickou podporu k produktům Autodesku včetně diskusí a řady tipů, videí, utilit, šablon a dalších materiálů pro výuku. Tyto nástroje najdete jednak na našem veřejném CAD portálu CADforum.cz a jednak na portálu technické podpory zákazníků helpdesk.arkance-systems.cz.

Pro školy a studenty rovněž nabízíme bezplatné výukové licence většiny našich vlastních nadstavbových aplikací nebo bezplatné elektronické verze naší rozsáhlé BIM učebnice Stavařův průvodce Revitem - vyžádat si je můžete na stránce arkance-systems.cz/edu - stačí nám ověření školy nebo studenta.

A samozřejmě i studenti a učitelé mohou využít dalších benefitů, jako jsou například naše tradiční Vánoční dárky, letos rozdávané už podevatenácté. Hezké Vánoce!

Žádné komentáře:

Okomentovat