středa 21. prosince 2022

Rozšířená verze Autodesk Desktop Connector v16

Autodesk Desktop Connector je důležitá komponenta spravující vzájemnou synchronizaci projektových souborů na vašem počítači s cloudovým úložištěm Autodesku - ať už standardním úložištěm, cloud "diskem" Autodesk Drive (součást všech subscription) nebo strojařským hubem Fusion 360 nebo stavařskou CDE aplikací Autodesk Docs. Pokud využíváte týmovou spolupráci na CAD či BIM daty v cloudu, je Desktop Connector prakticky nutnou součástí vaší výbavy. Použití Connectoru je transparentní - jako uživatel prostě jen otevíráte a ukládáte soubory z/do "cloudu" (virtuálních diskových jednotek), Connector se postará o jejich kontrolu a synchronizaci na pozadí.

Desktop Connector je průběžně aktualizován a vylepšován a v prosinci byla uvedena jeho podstatně upravená verze 16.0.0.1902. Stáhnete si ji z upozornění ve vaší systémové liště nebo ze stránky Download na CADforum.cz nebo Arkance-Systems.cz. Je určena pro všechny podporované verze Windows 10 (ne v1709 a starší) a Windows 11. Kromě automatické synchronizace souborů se Desktop Connector postará i o prvotní vytvoření virtuálních jednotek Autodesk Drive, Fusion 360 a Autodesk Docs na vašem počítači. Nová verze nepodporuju starší cloud službu BIM 360 Team, takže pokud ji dosud využíváte, zůstaňte u verze 15.x.

Většina změn verze 16.0 se vztahuje k novému konektoru služby Autodesk Docs. Konektor služby Autodesk Docs byl zcela přepracován, aby byl rychlejší, poskytoval lepší zpětnou vazbu a zahrnoval podporu známých pracovních postupů Průzkumníku souborů. Pokud pracujete na týmovém projektu v Autodesk Docs, je vhodné aby všichni členové týmu upgradovali na nový Connector ve stejný okamžik.

  • Rychlá navigace v Průzkumníku souborů Windows
  • Rychlejší otevírání souborů, zejména pokud již jsou v místním počítači
  • Rychlejší otevírání externích referencí aplikace AutoCAD typu Překrytí
  • Při otevření souborů ze služby Autodesk Docs se nyní automaticky uzamykají všechny typy souborů. Soubory, které jsou uzamknuty jinými uživateli, budou v místním počítači nastaveny jako pouze ke čtení. Zámky jsou při zavření souboru automaticky odebrány.
  • V konektoru služby Autodesk Docs jsou nyní k dispozici nativní příkazy a pracovní postupy Průzkumníku souborů Windows.
  • Byla vylepšena zpětná vazba prostřednictvím nové domovské obrazovky aplikace Desktop Connector (průběh synchronizace, řešení kolizí apod.).

Desktop Connector nyní umožňuje předvolit až 40 projektů z Autodesk Docs, které budou rovnou sesyncronizovány z cloudu na váš lokální počítač.

Rozšířen byl také Průzkumník souborů v Connectoru a jeho analýza závislostí jednotlivých CAD dokumentů na externích referencích (ta je využívána pro automatický přenos závislých souborů do/z cloudu).

Analýzu závislostí můžete využít i při ručním uploadu souborů do cloudu.

Žádné komentáře:

Okomentovat