sobota 28. ledna 2017

Autodesk - stvořte cokoliv - Genetic Constructor

Ne nadarmo se firma Autodesk prezentuje přídomkem "Make Anything", "Stvořte cokoliv". Její produkty jsou díky nápaditým tvůrcům přítomny v procesu tvorby většiny výrobků kolem nás, pozemních a inženýrských staveb, strojů a nástrojů, dopravních prostředků, továren, her či uměleckých děl. Nově ale můžete navrhovat a vyrábět i živé věci. Nevěříte?


Divize BioNano Research si již několik let zabývá vývojem CAD nástrojů pro biologii a nanotechnologie. Známá je například aplikace Molecule Viewer založená na stejné technologii jako prohlížeč 3D CAD dat A360 Viewer. Autodesk BioNano nyní uvolnil nový nástroj pro genetické inženýrství - Genetic Constructor. Genetic Constructor je cloudová CAD aplikace pro biologické navrhování a genetické inženýrství. Plazmidy a lineární dvouvlákna DNA vašich organismů můžete vytvářet v okně vašeho web browseru. Genetické návrhy lze tvořit zároveň na úrovni DNA sekvencí i na vyšších úrovních abstrakce. Výsledné návrhy lze integrovat s reálnými výrobními systémy DNA a doslova je tak uvést do života.

Genetic Constructor umí pracovat s online databázemi genů - oblíbené geny z knihoven NCBI a iGEM tak máte kdykoliv po ruce a můžete je přetáhnout myší do hierarchické struktury vámi navrhovaných sekvencí.


Chcete si ověřit knihovnu eukaryotických promotorů? Constructor vám vytvoří kombinatorickou knihovnu všech možných kombinací promotoru s vaším genem a ihned tak máte po ruce všechny možné kombinace sekvencí.



Podle amerického úřadu práce bude 65 % dnešních studentů zaměstnáno v profesích, které dnes ještě ani neexistují. Takže na otázku Čím chceš být, synku, až budeš velký? můžete dnes již dostat odpověď Matičko, chci být konstruktér. Genetický konstruktér.


Co je Genetic Constructor - představení aplikace:


Vyzkoušejte si Genetic Constructor sami na:
geneticconstructor.com
(stejně jako ostatní aplikace Autodesku je i Genetic Constructor pro akademickou sféru k dispozici zdarma)


Budoucnost vytváření věcí kolem nás - stvořte cokoliv


Make Anything

Žádné komentáře:

Okomentovat