středa 15. února 2017

Autodesk Slicer for Fusion 360

V naší lednové informaci o konsolidaci kutilské produktové rodiny Autodesk 123D jsme zmiňovali tehdy chystaný modul "Slicer" pro Fusion 360. Aplikace Slicer for Fusion 360 byla nyní uvolněna pro veřejnost. Funkčností je podobná původnímu 123D Make - tedy rozřeže daný 3D model na ploché 2D díly (vrstvy), ze kterých se dá model následně složit - např. slepit z lepenky nebo z překližky.

Slicer lze použít jako samostatnou aplikaci, ale oproti 123D Make je užitečná i je jeho integrace s 3D CADem. Spolupracuje totiž s profesionálním CAD/CAM/CAE nástrojem Fusion 360 popsaným tak populárně na stránce www.cadstudio.cz/fusion360. Ten je, stejně jako samotný Slicer, pro kutily dostupný zdarma a je stále rozšířenějším návrhovým nástrojem nejen pro kutily, ale i pro výrobní firmy. Viz bližší seznámení - začínáme.


Kromě samotného rozřezání 3D modelu se Slicer for Fusion 360 postará i o vytvoření 3D instrukcí pro zpětné poskládání modelu ze vzniklých dílů. Vedle modelů z Fusion 360 lze zpracovávat i jakékoliv další 3D modely ve formátu STL nebo OBJ. Oproti 123D Make nabízí Slicer řadu různých způsobů skládání plochých dílů nebo tvorbu "papírového" rozvinu tělesa.






Možnosti aplikace:


Výsledné plánky s 2D tvary poskládanými na listy (desky) zadaného rozměru lze exportovat ve formátu EPS, DXF nebo PDF do laserové vypalovačky nebo jiného CNC stroje. Publikovat výkresy (a načítat modely) lze rovněž do cloudové aplikace Fusion Team a snadno tak spolupracovat v týmu.

Aplikaci Autodesk Slicer si můžete stáhnout z Autodesk Apps a Fusion 360 ze stránky Fusion 360.


Instalace je jednoduchá a vytvoří ikonu aplikace přímo na ploše Windows nebo Apple MacOS.

Žádné komentáře:

Okomentovat