pondělí 4. srpna 2008

MKP analýza sestav v Inventoru? ANO!

Když se nám Autodesk při příležitosti uvedení Inventoru verze 2009 zmiňoval o záměru přinést do Inventoru komplexnější řešení pro pevnostní analýzu sestav (připomínám že stávající řešení od společnosti Ansys umožňuje počítat samostatné komponenty), netušili jsme, že se nám "technology preview" verze do rukou dostane tak brzy - tedy právě nyní. Zatím v podobě externího doplňku pro Inventor Professional či Suite for Simulation, nicméně v podobě velice zajímavé. Připočtu-li neoficiální informace, že se plné integrace můžeme dočkat již ve verzi 2010, máme se na co těšit.

Na druhou stranu právě technologie pro MKP analýzy vyžadují více než jiné nástroje technický backgroud uživatele, v "neškolených" rukou mohou plodit krásně barevné a krásně nesmyslné výsledky...


Pěkné video zde. Více na našem webu.

2 komentáře:

  1. Opravdu se očekává, že tato funkcionalita bude ve verzi Inventoru 2010?

    OdpovědětVymazat
  2. Upřímně, těžko říci. Jedná se o technologii, kterou Autodesk testuje před tím, než je uvede v reálný "život". Jestli to bude už ve verzi 2010 nemůžeme zaručit. Reálná potřeba FEM modulu v Inventoru, který umí řešit i sestavy, ale tady je a Autodesk o ní ví. Takže doufejme.

    OdpovědětVymazat