středa 17. prosince 2008

ALGOR a iLogic koupeny Autodeskem

Jedním z průvodních jevů globální ekonomické krize jsou i nižší ceny akvizic firem. Silní hráči tak mohou výhodněji získat vybrané firmy a technologie do svého portfolia.

Dokazuje to i Autodesk dvěma svými novými akvizicemi z oblasti strojírenstí. Obě akvizice doplňují stávající řešení digitálních prototypů z nabídky Autodesku.

Menším nákupem ze začátku prosince je kanadská firma Logimetrix a její software pro automatizaci konstruování - iLogic. Bez znalosti programování umožňuje parametrizovat a automatizovat návrhy "chytrých součástí". Ty mohou zahrnovat určitou inteligenci návrhu, které se promítá přímo do sestav v digitálních prototypech Autodesk Inventoru. Tato technologie tak doplní stávající produkt Autodesk Intent.

Dnes oznámenou akvizicí je americká firma ALGOR, producent CAE aplikací využívajících metodu konečných prvků (FEM/MKP) pro analýzu, simulace a optimalizace konstruovaných sestav. Autodesk plánuje integrovat technologie ALGOR do svých konstrukčních CAD aplikací. Uživatelé těchto aplikací Autodesku tak budou moci provádět komplexní analýzy založené na mechanických a tepelných podmínkách reálného světa.

Žádné komentáře:

Okomentovat