pátek 30. ledna 2009

Tajný kreslicí software firmy Autodesk

Už kreslíte vaše schémata, náčrty a kresby ve skryté bezplatné "CAD" aplikaci firmy Autodesk?

Nástroje aplikace Autodesk Design Review určené pro revize a připomínkování jsou dosti mocné. Dosti mocné na to, aby je bylo možné využít i jako samostatnou kreslicí aplikaci pro jednoduchá schémata a kresby. Vzhledem k tomu že program Autodesk Design Review je k dispozici zdarma, můžete tyto kreslicí "CADovské" nástroje používat kdekoliv potřebujete. Aplikaci prostě stáhněte z www.autodesk.com nebo z www.cadstudio.cz/download.

Aplikace Design Review nabízí sadu nástrojů pro kreslení jednoduchých tvarů, textů, polyčar (křivek), pro kreslení volnou rukou, kótovací nástroje (délka, plocha, úhel), výběr barevných odstínů (čáry, výplně), nastavení průhlednosti objektů, uzlovou editaci, knihovny symbolů, pokročilé možnosti vykreslování a další. Souborovým formátem tohoto "CAD" software je samozřejmě DWF a DWFx. Ve formátu DWFx můžete vaše výkresy prohlížet i nativně, bez jakéhokoliv prohlížeče, přímo ve Windows Vista nebo ve Windows XP s internetovým browserem MSIE7.

Přitom některé z CAD funkcí v Design Review nejsou nabízeny ani samotným velkým AutoCADem. Například zde máte přístup k historii jednotlivých entit - vidíte kdo a kdy nakreslil jakou čáru.

Abyste mohli rychle začít kreslit na prázdném listu (což není standardní funkce u této připomínkovací aplikace), můžete využít náš DWFx soubor s připraveným prázdným listem A4 - Empty-sheet z Katalogu CAD bloků. Prostě jej jen otevřete v Design Review 2009 a začněte kreslit...

Výkres v Design Review 2009
Výkres v Design Review 2010
MyDrawing2009.dwfx (ukázka)

Uživatelské rozhraní s funkcemi pro kreslení je podstatně hezčí v chystaném Autodesk Design Review 2010, nyní v beta verzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat