pátek 4. prosince 2009

Nástroje Autodesku pomáhají zničit svět - "2012"

2012
Pro více než 1500 spektakulárních efektů v katastrofickém filmu Rolanda Emmericha o konci světa - "2012" - byly využity multimediální nástroje firmy Autodesk.

Studio Uncharted Territory využilo na více než 400 záběrů aplikace Autodesk 3ds Max (modelování, UV mapování, animace), Autodesk Maya a Autodesk Softimage (modelování), Autodesk MotionBuilder (snímání pohybu, finální animace) a formát FBX (výměna dat). Ve filmu najdete výsledky jejich práce v záběrech počítačově generovaných měst Los Angeles a Las Vegas.

Pro více než 200 záběrů zkázy Baziliky Sv.Petra a vulkanické činnosti v Yellowstone Parku využilo studio Double Negative program Autodesk Maya (láva, kouř, davy).

Sony Pictures Imageworks (SPI) realizovalo 154 záběrů, včetně velké loděnice v Himalájích a kilometr dlouhých lodí, pomocí aplikace Autodesk Maya.

Animátoři v Scanline VFX se postarali o složité záběry simulace vodních mas, včetně přílivové vlny a nárazu letadlové lodi do Bílého domu. Využívali při tom aplikace 3ds Max a VRay, se kterými pro tento film vytvořili přes 1200 TB digitálních dat.

Žádné komentáře:

Okomentovat