čtvrtek 27. června 2013

Podpora technologie ReCap v řadě Autodesk 2014

Stále populárnější a dostupnější technologie laserového skenování usnadňují použití 3D dat reálných objektů při navrhování v CAD aplikacích. Projektovanou stavbu nebo přístavbu tak můžete zpracovávat v kontextu okolních budov, rekonstrukci výrobní linky může plánovat podle skutečného prostředí tovární haly, konstruované strojové vybavení můžete zasadit do původní stavební konstrukce, nové potrubí nebude kolidovat se stávajícím potrubním systémem.

Před rokem a půl Autodesk koupil technologii zpracování mračen bodů (firmu Alice Labs) a tato technologie - pod jménem "Autodesk ReCap" - je nyní součástí mnoha produktů Autodesku řady 2014 (podpora v 3ds Max bude až v druhé polovině roku 2013):


(plus samozřejmě i v sadách Autodesk Design Suite)

Funkce pro podporu práce se skenovanými mračny bodů byly k dipozici i v předchozí verzích produktů Autodesku, ale původní technologie byla omezená, mj. limitem 2 mld. bodů. ReCap naproti tomu nabízí pokročilejší a rychlejší způsoby předzpracování a indexování bodů z 3D skenování, umí zpracovávat rozsáhlá mračna z různých laserových skenerů, a to v objemu více než 20 mld. barevných bodů. Zvyšuje rovněž kvalitu a výkon zobrazování mračen bodů - kromě aplikace ReCap je totiž prohlížecí jádro ReCap zakompilováno i do samotných výše uvedených aplikací.

Pro práci v desktop aplikaci ReCap Studio je potřeba použít doporučenou grafickou kartu. Nabídku doplňuje cloud aplikace ReCap Photo, která vytváří 3D poklady (CAD modely) ze série fotografií.

Mračno bodů - ukázka z ReCap Studia:



Více informací viz Autodesk ReCap

Žádné komentáře:

Okomentovat