úterý 25. června 2013

Použití cloud modeláře Autodesk Fusion 360

Vytvořte si základní představu o funkcích a použití cloud aplikace pro 3D modelování, přímou editaci CAD dat a online spolupráci - Autodesk Fusion 360. Základem aplikace je 3D modelář, s uživatelským prostředím připomínajícím starší aplikace Inventor Fusion nebo Autodesk 123D Design. Na rozdíl od těchto desktop programů ale Fusion 360 pracuje v cloudu a s uživatelem komunikuje jen prostřednictvím malé klientské aplikace určené prozatím pro Windows a MacOS.

Po přihlášení na váš uživatelský účet "Autodesk ID" se zobrazí základní panel, dashboard aplikace. V něm vidíte vaše nebo vám adresované poslední aktivity a přehled posledně editovaných CAD dat. Můžete začít vytvářet nový model (Create) nebo importovat CAD data v libovolném z řady podporovaných souborových formátů. Při importu sestav (např. Inventoru) stačí vybrat .iam soubor a soubor projektu (.ipj). Fusion 360 sám najde všechny potřebné soubory sestavy a odešle je k převodu do cloudu. Po několika minutách obdržíte e-mailem a zprávou v dashboardu notifikaci o dokončení převodu.

Libovolný model si můžete interaktivně zobrazit v náhledu nebo tlačítkem Edit zahájit editaci. Verzování je automaticky udržováno v cloudu. S modely lze pracovat jako s objemovými tělesy nebo jako s povrchy (T-Splines). Pomocí vazeb lze rozpohybovat sestavy a jejich pohyb analyzovat. Modely lze sdílet s dalšími uživateli, diskutovat nad nimi a vytvářet komunitní stránky pro komunikaci s přizvanými kolegy. Vše je ukládáno v zabezpečeném cloudu Autodesku.



Fusion 360 dává nový význam akronymu "CAD" - Cloud-Assisted Desktop...

Trial verze a další informace najdete na stránce Autodesk Fusion 360

Žádné komentáře:

Okomentovat