středa 10. července 2013

Autodesk Configurator 360, Mockup 360 a Sim 360


Autodesk uvedl trojici nových CAD služeb cloudu Autodesk 360. Po nedávném spuštění cloudové 3D CAD aplikace Autodesk Fusion 360 tak jde o další rozšíření nové generace moderních návrhových nástrojů pro konstrukci a výrobu.

Autodesk Configurator 360

Nejzajímavější aplikací z tohoto tria je asi Autodesk Configurator 360. Jde o první cloudový web konfigurátor produktů - usnadňuje uživatelské konfigurace vyráběných produktů. Configurator 360 má až absurdně jednoduché použití. Přímo z digitálního prototypu (IPT souboru Inventoru) vytváří interaktivní webový katalog výrobků umožňující parametrickou konfiguraci - rozměrové a logické parametry nabízené na webu jsou automaticky přebírány z parametrů 3D CAD modelu v Inventoru, z iLogic pravidel, popř. z parametrů aplikace Inventor ETO, engineer-to-order (právě Inventor ETO Server běží v pozadí Configuratoru). Prodejní týmy nebo přímo zákazníci výrobní firmy si tak mohou velmi snadno nakonfigurovat požadovanou variantu výrobku a zaslat vám poptávku nebo objednávku - rovnou z web prohlížeče nebo z mobilního zařízení (tabletu). Nakonfigurovaný model si také mohou stáhnout v široké škále různých obrázkových a 3D CAD formátů (sortiment formátů lze nastavit).

Na straně publikování (výrobce) přitom stačí uploadovat IPT soubor a vybrat jeho parametry pro zveřejnění. Přístup lze omezit jen na pozvané nebo jej lze uvolnit veřejně. Generovaný web katalog je možné označit logem, barevně upravit a nastavit komunikační kontakty. Ukázka produktového katalogu a následná práce s konfigurací výrobku (pohled zákazníka):


Obojí si můžete vyzkoušet i online, sami z vašeho web prohlížeče - viz ukázky na:
www.cadstudio.cz/prod/etosamples.asp


Videoukázka použití Configurator 360:




Autodesk Mockup 360

Autodesk Mockup 360 jednoduše použitelný cloud nástroj pro rychlou agregaci CAD dat z různých zdrojů (formátů), jejich vzájemné sesazení, kontrolu kolizí, odměřování a snadné sdílení 3D modelu s dodavateli a zákazníky. Nad modelem mohou přizvaní účastníci diskutovat, připojovat poznámky a online pracovat i s velmi rozsáhlými objemy 3D CAD dat. Mockup 360 přitom nevyžaduje žádnou náročnou IT infrastrukturu. Díky pluginu lze do Mockupu publikovat data i přímo z prostředí Inventoru 2014 a 2013.


Videoukázka Autodesk Mockup 360:



Autodesk Sim 360

Rodina simulačních CAE aplikací Autodesk Sim 360 byla rozšířena o verze Sim 360 Pro (obsahuje mj. i stavařský nástroj Robot Structural Analysis 360) a Sim 360 Moldflow pro simulaci plastů. Nové simulační nástroje nabízejí kromě výpočetních funkcí i pokročilé nástroje pro editaci geometrie modelů a jejich přípravu pro simulace a analýzy (především síťování).



Cloud aplikace Autodesk Sim 360, Autodesk Mockup 360 a Autodesk Configurator 360 významně rozšiřují možnosti konstrukční sady Autodesk Product Design Suite. Aplikace jsou prozatím dostupné pro severoamerický trh, ale ve formě 90denní trial verze si je můžete zdarma vyzkoušet i vy. Od 18. září 2013 lze tyto cloud služby zakoupit formou kvartálního nebo ročního pronájmu.

Odkazy ke stažení:

- Mockup 360 trial
- Configurator 360 trial
- Sim 360 trial

Viz též aktualizované informace o nabídce služeb cloudu Autodesk 360

Žádné komentáře:

Okomentovat