čtvrtek 18. července 2013

Nová online verze modeláře Autodesk 123D Design

Vloni na podzim jsme zde informovali o rozšíření "kutilské" rodiny Autodesk 123D o 3D modelovací aplikaci fungující v prostředí web prohlížeče - Autodesk 123D Design. Tento online 3D modelář byl nyní rozšířen o nové funkce. Spolu s nedávno získanou web aplikací Autodesk TinkerCAD tak tvoří jádro obecných modelovacích 3D aplikací použitelných kdekoliv, přímo z prostředí web browseru.

123 Design nově importuje CAD modely ve formátech STL a OBJ. Jde tak mimo jiné importovat i 3D modely rekonstruované ze série fotografií pomocí 123D Catch. 123D Design pracuje s historií, lze se vracet k editaci konstrukčních prvků (smart content) a původních geometrických elementů. Web verze Autodesk 123D Design je podobně jako ostatní aplikace rodiny 123D k dispozici zdarma, rozšířená (placená) verze Premium nabízí vyšší kapacitu úložiště a přístup k rozšířené knihovně hotových 3D modelů.

Připomeňme, že CAD aplikace 123D Design je k dispozici i pro mobilní zařízení, tablety iPad. Pro oblast architektury pak Autodesk nabízí podobnou mobilní koncepční modelovací 3D aplikaci FormIt (s návazností na Revit). V profesionální sféře pak na možnosti 123D Design navazuje nový cloudový 3D modelář Autodesk Fusion 360.


Online ukázka 123D Design:


Pro koncepční modelování, zachycení nápadů a jednodušší projekty tak dnes postačí notebook, dotykový notebook, Windows tablet nebo tablet s Androidem či iOS. Začít můžete s náčrtovou aplikací Autodesk Sketchbook, ale vaše návrhy můžete dopracovat až do 3D modelu a tento model si z 123D rovnou ve 3D vytisknout nebo vygenerovat NC kód.

Vezměte do ruky myš, pero, nebo jen natáhněte ukazováček.

Spusťte 123D Design online

Žádné komentáře:

Okomentovat