středa 18. prosince 2013

Nový Autodesk Fusion 360 s historií, parametry a výkresy, česky


Ve fóru "Navrhujte jinak" věnovaném cloudové modelovací aplikaci Autodesk Fusion 360 byla oznámena nová betaverze této rychle se rozvíjející aplikace, s řadou zajímavých novinek. Počet registrovaných uživatelů Fusion 360 právě v těchto minutách překročil hranici 30.000.

Prosincová beta obsahuje tyto hlavní novinky:
  • Nový, přehlednější projektový "Dashboard" (hub) s přehledem notifikací o aktivitách ve sdílených projektech i s vašimi posledními 3D návrhy.
  • Všechny 3D operace, včetně operací na 3D sestavách (kromě tvarovacích, sculpt funkcí) jsou nyní založené na historii. V časové linii zobrazené v okně editoru se pak můžete vracet k jednotlivým konstrukčním prvkům a přeskupovat je.
  • Editační operace nad tělesy a komponentami nyní mohou být řízeny parametry a parametrickými funkcemi a zůstávají vzájemně asociativní. Parametry jsou přístupné v tabulce.
  • Poprvé jsou do Fusion 360 doplněny dokumentační funkce. V úvodní verzi prostředí strojírenských dokumentů můžete do výkresů umísťovat základní pohledy, přidávat kóty a poznámky.
  • Významnou novinkou je lokalizace do celkem 14 jazyků, mezi nimiž nechybí ani čeština!

Prostředí v češtině:

Santa360

Videoukázka iterativního navrhování:


Podrobnější videoukázky zde a zde.

Vzhledem k tomu že tato beta verze Fusion 360 je veřejná, můžete si ji okamžitě stáhnout a vyzkoušet z výše uvedeného odkazu. Připomínáme, že tato verze má charakter bety (s nedodělky), aktuální živá verze Fusion360 je plně funkčním prostředím.

Více informací na Autodesk Fusion 360

2 komentáře:

  1. Dobrý den, můžu Vás poprosit o odkaz ke stažení téhle verze v češtině?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. českou lokalizaci Fusion 360 najdete na https://fusioncesky.cz

      Vymazat