čtvrtek 2. července 2015

Rodina Autodesk 123D i pro mobilní zařízení s Windows


Rodina mobilních aplikací Autodesku se postupně rozrůstá i do oblasti tabletů a telefonů s Windows. Většina těchto aplikací je k dispozici pro tablety a telefony založené na Apple iOS a na Androidu, ale přibývají už také bezplatné aplikace v obchodech Windows Store (pro tablety s Windows 8/10) a Windows Phone Store (pro telefony s Windows Phone). Nejnovějšími přírůstky v této oblasti jsou aplikace z rodiny Autodesk 123D - 123D Catch a 123D Sculpt+.

Autodesk 123D Catch

123D Catch je velice populární nástroj pro automatické generování věrných, otexturovaných 3D modelů ze série nasnímaných fotografií reálného objektu z různých směrů. Původně byl vyvíjen pro PC ("Project Photofly"), poté se vývoj rozšířil i do profesionálnější verze Autodesk ReCap Photo a Memento (pro CAD/BIM) a do mobilních verzí. A díky vestavěnému fotoaparátu a díky zpracování modelu v cloudu nyní můžete 3D modely snadno vytvářet přímo pomocí mobilního telefonu nebo tabletu. Tato funkčnost je tedy teď k dispozici i fanouškům mobilních zařízení běžících na Windows. V galerii na 123dapp.com/catch si můžete prohlédnout ukázky 3D modelů vygenerovaných uživateli aplikace 123D Catch.



Autodesk 123D Sculpt+

123D Sculpt+ je kreativnější nástroj vyžadující invenci uživatele - bez špinavých rukou v něm můžete modelovat 3D objekty postav jako z plastelíny. Postavičky, příšerky, sci-fi bytosti - vše co můžete postavit na zadané kostře a na ní navázeném těle, s tvary a barvami omezenými jen vaší fantazií. Vytvořené postavy můžete zasadit do různých scén a vytvářet tak profesionální scény.


Sculpt+ v akci:


Všechny tyto aplikace Autodesku si můžete stáhnout na stránce mobilní aplikace.

Žádné komentáře:

Okomentovat