čtvrtek 28. dubna 2016

CADforum.cz nově v AC Cloudu na Microsoft Azure


Populární mezinárodní webový portál CAD Studia - CADforum.cz - patří ke světově nejnavštěvovanějším stránkám v oboru CAD. Např služba Alexa jej řadí celosvětově na aktuálně 8. místo, v řadě zemí, např. Německu a Česku, na 1. místo. Přes 710.000 registrovaných uživatelů a měsíční provoz s více než 650.000 návštěv, 3 miliony zobrazených stránek a přes 1TB přenesených dat samozřejmě klade nemalé nároky na hardwarový výkon webového serveru, který se o provoz tohoto portálu stará. I proto jsme se rozhodli nahradit stárnoucí, ale přesto zatím spolehlivý HP NetServer modernější cloudovou web hostingovou službou.

Vybrali jsme službu AC Cloud provozovanou mateřskou firmou AutoCont na platformě Microsoft Azure z českého datacentra. K přenosu serverů (vedle CADforum.cz jde i o firemní stránky CADstudio.cz a několik pomocných web služeb) došlo ve dvou fázích - minulou sobotu jste možná zaznamenali plánovanou, asi 6hodinovou odstávku, kterou jsme využili na upload datového obsahu do cloudu a včera večer došlo k finální aktualizaci souborů a SQL databází a k přepnutí domén. Všechny přenesené domény (celkem je jich přes 20) nyní fungují již z nového cloud hostingu.

Vedle vyšší spolehlivosti jsme samozřejmě mysleli i na růst výkonu a na další rozvoj. Možná už jste zaznamenali rychlejší odezvy stránek našich webů běžících ode dneška v AC Cloudu. Rezervy vyššího výkonu využijeme i pro další plánované rozšiřování uživatelských služeb. Osvědčenou platformu AC Cloudu a Microsoft Azure už úspěšně využíváme několik měsíců i pro další naše webové služby, například GIS aplikaci twiGIS, pro cloud službu BIMforMe nebo pro BIM portál BIMfo.cz.

Pokud při provozu našich web služeb zaznamenáte v těchto dnech jakékoliv nesrovnalosti, dejte nám prosím vědět.

Žádné komentáře:

Okomentovat