pátek 22. dubna 2016

Poslední beta verze Autodesk Memento - vznikne Autodesk ReMake


Autodesk Memento je dosavadní beta verze populární aplikace pro zpracování, opravy a 3D tisk velmi rozsáhlých povrchových modelů tvořených 3D sítí (3D mesh) - typicky produktů laserového 3D skenování (zachycení reality, "reality capture"), anebo profesionálních převodů sérií fotografií na 3D model. Memento je dostupný pro Windows i pro MacOS.

Právě byla uvedena nová beta-verze pro Windows - Memento 1.8.0.22. Tato beta verze je plánována jako poslední. Poté bude aplikace uvedena již jako oficiální komerční produkt, konkrétně v květnu - pod názvem Autodesk ReMake (nyní "ReCap Photo", součást ReCap Pro).

Nový build Mementa obsahuje několik novinek, mj. lokální (bezcloudový) převodník fotografií na texturovaný 3D model, rozšířený počet zdrojových fotografií (až 1000 snímků), možnost zjednodušení (decimace) pouze části modelu, nový souborový formát, publikování modelů do online galerie Autodesk Gallery, online prohlížeč modelů, nastavení referenčních bodů a globálního souřadnicového systému, ohraničující kvádr modelu a další.

Nový beta build Windows aplikace Memento si můžete stáhnout zde:
memento.autodesk.com/try-memento

Žádné komentáře:

Okomentovat