úterý 26. února 2019

Porovnání 3ds Max a Maya - který je lepší?



Jaké jsou rozdíly mezi oběma hlavními vizualizačními a animačními programy Autodesku - 3ds Max a Maya?

3ds Max a Maya mají celou řadu podobných funkcí.
  • Obě aplikace nabízejí 3D modelování, animace, rigging, částicové systémy, klíčové snímky (keyframing), rendering, podporu materiálů, osvětlení, filmové efekty a další
  • Obě aplikace jsou rozšiřitelné formou doplňků a mají rozsáhlý ekosystém pluginů s podporou široké komunity uživatelů i vývojářů
  • Obě aplikace se používají pro vývoj her, filmových efektů, pro vizualizace, filmy, TV reklamu apod.
  • Obě aplikace obsahují plnohodnotnou sadu 3D nástrojů s prakticky neomezenými možnostmi použití

Hlavní rozdíly mezi těmito dvěma aplikacemi spočívají v pracovních postupech.

Maya


Maya je nabízena jako součást sady Media & Entertainment Collection a nabízí více možností pro animátory. Řada animátorů preferuje sadu funkcí Mayi pro práci s klíčovými snímky a přechodovými křivkami. Pro pokročilé možnosti lze v aplikaci Maya využít skriptování pomocí textových souborů MEL script.

Verze Maya LT obsahuje podmnožinu nástrojů plné verze, za podstatně výhodnější cenu. Maya je kromě Windows nabízena i pro Mac a Linux.


3ds Max


3ds Max je standardní součástí oborových sad Autodesk AEC Collection, Product Design & Manufacturing Collection a Media & Entertainment Collection. 3ds Max nabízí lepší spolupráci s ostatními produkty Autodesku. Je to primární nástroj pro vizualizaci a animaci CAD a BIM projektů. Řada uživatelů preferuje 3ds Max pro práci s materiály a jejich renderingem a snadnost jejich nastavení. Pro pokročilé možnosti aplikace 3ds Max lze využít skriptování pomocí jazyka MaxScript.

Modul 3ds Max Interactive (součást 3ds Max) umožňuje snadný vstup do světa VR - interaktivní virtuální reality.




Nemůžete se rozhodnout? Stáhněte si bezplatnou 30denní Trial verzi a vyzkoušejte si prostředí obou aplikací. Nezapomeňte, že ve zvýhodněné sadě M&E Collection získáváte obě tyto aplikace.

Více o obou aplikacích viz cadstudio.cz/3dsmax a viz cadstudio.cz/maya.

Cenové porovnání najdete v CAD eShopu.

Žádné komentáře:

Okomentovat