čtvrtek 16. února 2023

Počítačovou aplikaci Autodesk (Desktop App) nahradí Autodesk Access

Dne 15. března 2023 nahradí nový nástroj Autodesk Access stávající aplikaci Autodesk Desktop App (ADA, "Počítačová aplikace Autodesk"). Tento nástroj poskytne základ pro budoucí možnosti a usnadní správu nových aktualizací produktů Autodesku.

Nástroj Autodesk Access je vytvořen s ohledem na důvěryhodnost, bezpečnost a možnost volby a nabízí mnoho rozšířených výhod, mezi které patří např:

  • Přístup k aktualizacím, novým funkcím a opravám chyb - abyste zůstali produktivní, aniž byste museli zasahovat do svých pracovních postupů
  • Lepší kontrolu nad uživatelským prostředím aktualizací (integrovaný instalátor)
  • Vylepšené zabezpečení a lepší výkon

Chystají se i další vylepšení, která mají zákazníkům poskytnout větší kontrolu a snadný přístup k novým funkcím CAD produktů.


Jak aktualizovat na Autodesk Access

Přístup k Autodesk Access získáte automaticky, pokud v současné době používáte aplikaci Autodesk Desktop App, nebo pokud si nainstalujete některý nový produkt Autodesku 15. března nebo později. Od 15. března si také budete moci Autodesk Access stáhnout zde (nebo z odkazu na naší stránce Download).


Důležité upozornění

Po instalaci aplikace Autodesk Access budou moci uživatelé sami instalovat aktualizace, pokud mají potřebná práva správce. V řadě firemních sítí není tento postup povolen, uživatelé mají omezená systémová oprávnění a veškeré aktualizace jsou instalovány centrálně, např. pomocí SCCM nebo Microsoft Endpoint Manageru. Chcete-li uživatelům zabránit v ruční instalaci (ale i v přehledu) aktualizací prostřednictvím aplikace Access, použijte následující klíč registru. Doporučujeme tento krok dokončit před 15. březnem (viz podrobnosti).

  • Vytvořte nový klíč ve složce HKCU/Software/Autodesk/ODIS
    • Název klíče: DisableManualUpdateInstall
    • Hodnota DWORD: 1

Kontaktujte Arkance Systems pro další informace o instalaci produktů Autodesk a jejich průběžných aktualizacích ve firemním prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat